Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Multi splity-montaż

6 Odpowiedzi, 5340 Wyświetleń

Qba

2008-07-02, 16:35:58
Zaawansowany użytkownik
Proszę o kolejną poradę i podpowiedz. Dostałem zlecenie na montaż urządzeń do 10 pomieszczeń biurowych i próbuje zrobić jakiś projekt.Zastanawiam się nad multi bo powinno wyjść taniej - chyba że się mylę to poprawcie. Budynek parterowy pomieszczenia jeden przy drugim w rządku .Pytanie do tych co montowali splity: proszę o rady żebym czegoś nie spartolił ,może jakieś fundamentalne zasady -splitów nie montowałem ale myśle że nie różnią się od zwykłych splitów.
  • Odpowiedz

Qba

2008-07-02, 16:37:45
Zaawansowany użytkownik
Acha dach prawie płaski. Napiszcie o wadach i zaletach multi .Dziękuję
  • Odpowiedz

CKIO

2008-07-03, 06:45:19
Użytkownik
ja mogę ci zaoferować coś w rodzaju multi np: MDV-D tylko musisz podać jakiej mocy chcesz wewnętrzne i moge ci obliczyć jaka zewnętrzna ci potrzebna a jak nie to zrób na FUJITSU serii J
  • Odpowiedz

Qba

2008-07-03, 11:57:10
Zaawansowany użytkownik
Wybacz ale mówisz o b.drogich urządzeniach. Ja zastanawiam sie nad Sinclair , McQuay ewentualnie LG . Poza tym jeżeli montowałeś takie systemy opowiedz parę słów o montażu i o podłączeniu elektrycznym -jak jest zasilany multi z trzema wewnętrznymi(osobno każdy czy wspólne) Dzięki mój mail:kuboks@tlen.pl
  • Odpowiedz

Qba

2008-07-03, 12:11:39
Zaawansowany użytkownik
CKIO chodzi o 13 j.wewnętrznych więc jeśli masz ciekawą ofertę zadzwoń ,napisz maila lub gg
tel 509 939 834 mail kuboks@tlen.pl gg3435197
- moc potrzebną podaję według kolejności pomieszczeń(wszystkie na jednym poziomie jeden obok drugiego): 2,5kw 1,8 3,8 3,8 3,8 3,8 3,8 2,2 2,2 2,2 3,4 3,8 1,8
jeżeli możesz podaj ciekawe rozwiązanie .
  • Odpowiedz

wogotto

2008-07-04, 19:01:14
Użytkownik
Firmy produkujace multi splity sa rozne i podlaczenia elektryczne takze. Mitsubisi ma w ofercie bardzo zroznicowane jednostki wewnetrzne przy identycznej jednostce zewnetrznej i podlaczenie elektryczne jest takie ze glowne zasilanie prowadzisz do jednostki zewnetrznej zabezpieczenie to c 25a przewod 4 kwadrat oczywiscie zalezy od dlugosci przewodu i z jednostki zew. prowadzisz 4 zyly 1,5 kwadrat do jednostek wew. nie dajesz juz zadnego zabezpieczenia poniewaz kazda jednostka wem ma swoje wlasne mozesz zastosowac roznego typu jednostki wew.przy tej samej wydajnosci split , kaseta , kanalowiec , top wiszacy cz stojacy pisze o 4 split znajdz stronke i wszystkiego sie dowiesz jaki model i jakie parametry i poskladaj wszystko razem wedlug zyczenia klienta . W komplecie sa redukcje na inne rozmiary rurek.Godne polecenia poniewaz cicha praca i mala srednica rurek plastik nie jest jakis trzeszczacy tylko dobrej jakosci i waga przyzwoita,a przy takim zakupie mozesz negocjowac duzy upust.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa