Cześć. Chciałbym zapytać jaki może być koszt założenia klimatyzacji w 2024r. Blok z wielkiej płyty na Śląsku. Sąsiad dawno temu zakładał wiec wiem że potrzebuję multisplit 5kW i dwie jednostki wewn 2 i 3 kW. Krótka i prostą instalacja bez niespodzianek dla instalatora- takie info tez dostałem. Tylko do chłodzenia. Cos podstawowego Wiem że ceny mogą być różne. Ale takie widełki cenowe może ktoś by podał ile to podejrzanie tanio, ile ok. Za propozycję konkretnego modelu też będę wdzięczny. Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Cena klimatyzacji
2 Odpowiedzi, 1187 Wyświetleń
(2024-04-23, 22:48:37)Oli napisał(a): Polecamy klimatyzację TCL - 3 największego gracza na rynku chińskim. Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem. Polecamy klimatyzację TCL - 3 największego gracza na rynku chińskim. Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem.
Tochę poźno odpowiadam, ale może się przydać.
Koszt montażu klimatyzacji w 2024 roku zależy od wielu czynników, takich jak: Rodzaj systemu, np. koszt montażu klimatyzatora typu split waha się w granicach od 1200 do 2500 zł, a multisplit to nawet 10 000 zł. Moc chłodnicza: im większa moc chłodnicza urządzenia, tym wyższy będzie koszt montażu. Długość instalacji: koszt montażu wzrasta wraz z długością instalacji freonowej łączącej jednostkę wewnętrzną z zewnętrzną. Dodatkowe usługi (np. uruchomienie klimatyzatora). Ogólnie można przyjąć, że koszt montażu klimatyzacji w 2024 roku waha się w granicach od 1000 do 6-10 tys PLN. Są też modele, które nie wymagają instalatora, na przykład przenośne klimatyzatory CUBE od ANDE. Możesz je sprawdzić. Jeśli jednak zależy Ci na multi, również mogę polecić ANDE - JUPITER PLUS i BASIC PLUS. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości