Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy polecacie dobrą firmę instalacyjną,

3 Odpowiedzi, 1365 Wyświetleń

KacperRt

2024-05-18, 19:09:02
Nowy użytkownik
Planuję wymienić klimatyzator split. Pech i głupota chciała, że zamówiłem pół roku temu revio na allegro, dlatego nie mam pretensji do firmy, ktora go instalowała - poinformowała mnie, że zamontują „obcy” sprzęt ale za niego nie odpowiadają. Wiec teraz już podejść do tego tak jak powinienem od początku, czyli zamówić sprzęt razem z montażem. Jest taka opcja, żeby kupić za pośrednictwem LEROY MERLIN (equationa, że sprężarka Hitachi) Nie wiem czy to dobry pomysł. Szukam alternatywy  Moze znacie dobrą  firmę instalacyjna ze Śląska? Czy do 4tysiecy w obecnych czasach można znaleźć dobrą firmę, która nie uczciwie montuje?
  • Odpowiedz

aminokwas

2024-05-19, 07:38:30
Zaawansowany użytkownik
Nie wiem jak teraz, ale jeszcze kilka lat temu dostępność części zamiennych do Equation była zerowa.
Tak więc jak się uda to super, ale jak coś padnie to praktycznie wymiana. A to już są koszta.
  • Odpowiedz

KacperRt

2024-05-19, 08:30:20
Nowy użytkownik
(2024-05-19, 07:38:30)aminokwas napisał(a): Nie wiem jak teraz, ale jeszcze kilka lat temu dostępność części zamiennych do Equation była zerowa.
Tak więc jak się uda to super, ale jak coś padnie to praktycznie wymiana. A to już są koszta.
To jeśli wybiera się przez LM z ich montażem to gwarancja obowiązuje? Tzn jeśli części nie ma to wymienią sprzęt ? Plan b Kupić Haier Revie - tylko tutaj w jakiej firmie instalacyjnej?  Jaką polecacie
  • Odpowiedz

aminokwas

2024-05-20, 18:27:17
Zaawansowany użytkownik
Pytaj w LM.
Ja tego nie wiem.
Wiem jedynie, że LM nie ma swoich pracowników do montażu klimy.
Montaże wykonują podwykonawcy, czyli równie dobrze sam możesz dotrzeć do takiej firmy bez pośrednictwa LM.

Plan B jest OK, w tym sensie, że zaprosisz do siebie mającego dobrą renomę instalatora i na miejscu on doradzi co zakupić i (co najważniejsze) on weźmie odpowiedzialność za sam montaż i zamontowany sprzęt.

Polecamy dobrą firmę instalacyjną.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa