Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

wyłącznik klimatyzacji Opel corsa B

11 Odpowiedzi, 12901 Wyświetleń

edas61

2008-07-10, 12:16:37
Nowy użytkownik
Serdecznie witam. Ja po raz pierwszy na tym FORUM.
Kupiłem żonie opla corsę B rocznik 1998 Niestety podczas oględzin nie sprawdziłem klimatyzacji. Po przyjeździe do domu okazało się że uszkodzona jest (mam problem z nazwaniem tego przełącznika) krańcówka, mikro wyłącznik firmy CHERRY o symbolu DB9. W serwisie Opla zaproponowano mi cały panel pod tablicę. Bagatela prawie 600,00zł Przecież nie trzeba kupować Browaru żeby napić się piwa. Czy można kupić sam ten element?
Dziękuję za pomoc //edas//
  • Odpowiedz

RobertS

2008-07-10, 12:32:23
Użytkownik
na allegro sprawdź
  • Odpowiedz

edas61

2008-07-10, 12:37:41
Nowy użytkownik
Dzięki za podpowiedź. Już sprawdziłem. Tego typu części do corsy nie ma w ofertach.
  • Odpowiedz

RobertS

2008-07-10, 13:05:18
Użytkownik
a to nie jest przypadkiem to:
http://www.allegro.pl/item387829832_cors...wania.html

albo:
http://www.allegro.pl/item381056698_opel...wiewu.html

jak to jednak nie to, to proponuję kupić jakiś używany z innego opla z podobnego okresu, np. astry. Przypuszczam, że bebechy będą takie same.
  • Odpowiedz

RobertS

2008-07-10, 13:07:19
Użytkownik
aha - a jakie są objawy?
  • Odpowiedz

edas61

2008-07-10, 14:32:27
Nowy użytkownik
Na tych stronach są całe deski. Ja potrzebuję to co jest pod lewym pokrętłem, które po wysunięciu do przodu zwalnia przełącznik i załącza klimatyzację. Detal ten ma wielkość 15x8x5 mm. Część tę po wymontowaniu zastąpiłem "zwykłym" przełącznikiem i ..... działa. Niestety przewody z nowym przełącznikiem wystają poza deskę. Nie wygląda to ani ładnie ani nie jest funkcjonalne. Po prostu "półśrodek". To co znalazłeś na allegro zaoferowali mi w Serwisie Opla. Pewnie się powtórzę ale nie chcę kupować Browaru żeby napić się piwa. Ale bardzo dziękuję, że chcesz mi pomóc. Pozdrawiam //edas//
  • Odpowiedz

RobertS

2008-07-10, 16:58:53
Użytkownik
80 zł to nie to samo co 600 zł

jak chcesz taniej to polecam jakieś forum opla corsy, może ktoś ma uszkodzony panel ze sprawnym elementem którego szukasz.

pozdr
  • Odpowiedz

edas61

2008-07-10, 17:27:24
Nowy użytkownik
Dzięki. To jest rozwiązanie. Tyle, że najpierw chcę znaleźć sam przełącznik. Szacunkowa cena (podobnego - ale nie pasującego) to bagatela mniej niż 5,00zł.
Zestawiając koszty 600,00 - 80,00 - 5,00zł Sam rozumiesz, że szukam na tym forum rady, wskazówki itp. //edas//
  • Odpowiedz

RobertS

2008-07-10, 21:16:51
Użytkownik
a ten włącznik nie jest przypadkiem identyczny jak ten włączający ogrzewanie tylnej szyby?
  • Odpowiedz

tom17

2008-07-10, 21:21:26
Użytkownik
RobertS napisał(a):a ten włącznik nie jest przypadkiem identyczny jak ten włączający ogrzewanie tylnej szyby?
on jest zintegrowany z pokrętłem ogrzewania. zobacz w drugim Twoim linku do allegro (prawy dolny panel)
  • Odpowiedz

edas61

2008-07-11, 07:38:40
Nowy użytkownik
RobertS - nie wiem czy one są takie same. Ze sposobu funkcjonowania przełączników na panelu muszę się z tobą zgodzić. One mogą być takie same. Może wiesz gdzie mogę znaleźć taką "krańcówkę" do sterowania ogrzewaniem tylnej szyby?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa