Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

W kwestii odgrzybiania- 3 letnie auto

10 Odpowiedzi, 8930 Wyświetleń

Aspro

2008-07-13, 18:42:46
Nowy użytkownik
Witajcie.
Sprawa wyglada tak: kupilem 3 letnia vectre, no i oczywiscie smrodek z klimatyzacji. Podejrzewam, ze zadne zabiegi kolo klimatyzacji nie mialy miejsca, bo ksiazka serwisowa nie przewiduje, a ze auto bylo firmowe, nikt do glowy nie bral. W zwiazku z tym pytanie. Czy z Waszego doswiadczenia mozna ocenic, czy ozonowanie pomoze, bo tyle udalo mi sie znalezc w trojmiescie, czy tez moze sie nawet obic o rozbieranie auta i mechaniczne czyszczenie/ wymiane parownika. Jesli ozon w spray'u nie da rady, to czy moze orientujecie sie, kto moglby w okolicy Gdyni, Gdanska zrobic to w miare skutecznie?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

dv24v

2008-07-13, 22:06:18
Użytkownik
Wymien kabinowke, spryskaj ja taka pianka do odgrzybiania i uzyj metody ozonowej przynajmniej 30 min. im dłuzej tym lepiej jak bardzo smierdzi to nawet i godzine a co do parownika to sa specjalne preparaty do czyszczenia parownikow i skraplaczy ...
  • Odpowiedz

Aspro

2008-07-15, 03:58:14
Nowy użytkownik
Czy moglbys zasugerowac jakas konkretna pianke?
  • Odpowiedz

dv24v

2008-07-15, 11:27:28
Użytkownik
Ja uzywam firmy kent i daje rade i ma swiezy cytrusowy zapach ...
  • Odpowiedz

arontar

2008-07-15, 23:41:39
Nowy użytkownik
dv24v napisał(a):Wymien kabinowke, spryskaj ja taka pianka do odgrzybiania i uzyj metody ozonowej przynajmniej 30 min. im dłuzej tym lepiej jak bardzo smierdzi to nawet i godzine a co do parownika to sa specjalne preparaty do czyszczenia parownikow i skraplaczy ...
Mam prośbę....możemy rozwinąć wątek metody ozonowej...???

Pozdrawiam
Arkę Noego zbudowali amatorzy...Titanica profesjonaliści......
  • Odpowiedz

dv24v

2008-07-16, 00:46:32
Użytkownik
a co chcesz wiedziec o tej metodzie... wydaje mi sie ze jest najskuteczniejsza no i nie potrzeba zbyt wiele srodkow aby skutecznie sie nia poslugiwac takze prosta i skuteczna Smile
  • Odpowiedz

YANKI

2008-07-16, 19:06:25
Nowy użytkownik
POLECAM TEZ METODE ULTRADZIWKOWA FIRMY VAECO JEST NAPRAWDE DOBRA NIEWIEMCZY LEPSZA OD OZONU ODGRZYBIAM JUZ NA TY SPRZECIE 3 SEZON I ZDAJE EGZAMIN
  • Odpowiedz

Aspro

2008-07-22, 18:52:08
Nowy użytkownik
Ja znalazlem firme w Gdyni, ktora zrobi to chemia na parownik. Jako, ze zajmuja sie klimatyzacja samochodowa, od jakichs co najmniej 15 lat to chyba wiedza co robia... No i cena dosc rozsadna 120 pln zamiast 250 i ja chyba jakos bardziej jestem do tego przekonany
  • Odpowiedz

Aspro

2008-08-06, 18:57:03
Nowy użytkownik
No to juz jestem po czyszczeniu... Niestety, zabawa ta zupelnie preszla bez rezultatu. Firma sie mocno zarzekala, ze robi skutecznie, pojechalem. Uzyli pianki kenta, z nawiewow jak walilo, tak wali nadal. Teraz nie pozostaje mi juz chyba nic innego, jak poszukac dobrego spreya i zagazowac scierwo. Bylem w hurtowni klimatyzacyjnej, zachwalali pianke PLAK, to kupilem. I teraz nie wiem, czy w moim aucie (vectra c) jest tak niemozliwe dostac sie z tym dozownikiem w okolice parownika, czy to jest po prostu jakas fikcja pomagajaca na delikatne osady bakteryjne umiejscowione w przewodach wentylacyjnych. Szlag mnie juz trafia, bo wydalem niemale badz co badz pieniadze i w tym tempie niedlugo moglbym miec odlozone na wymiane parownika... Ale tak to juz jest jak sie kupuje auto zima i nie ma opcji sprawdzenia jak z tymi grzybkami sprawa stoi. Gdyby ktos mial jakies pojecie co z tym fantem poczac i na domiar orientowal sie, co w miare skutecznego mozna dostac poza granicami kraju, poprosze na priv, a jak sie powiedzie to i dobra flaszke postawie jak dojade na kolejne wakacje do PolskiSmile
Serdeczne pozdrowienia z deszczowej wyspy.
  • Odpowiedz

Rado33

2008-08-06, 21:53:56
Użytkownik
Firma Valeo sprzedaje gaz do dezynfekcji -podobno jest niezły.Ja używam ozonatora - moi koledzy zachwalają.Jeżeli nic nie pomaga to trudno ale trzeba dostać się do parownika i czyszczonko.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa