Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klima w audi a6 c4 2.6 v6 ABC - głośna praca

5 Odpowiedzi, 5269 Wyświetleń

mj

2008-07-30, 12:01:37
Nowy użytkownik
Witam,

Mam następujący problem - wymieniłem sprężarkę klimy i dość głośno pracuje. Dodam, że łożysko(na kole) jest na bank ok bo przed zamontowaniem sprawdzałem i "kręciło" się cichutko. układ jest też swieżo napełniony gazem ( w ilości 750).
Co w samej sprężarce może tak hałasować?

z góry dzięki za pomoc
  • Odpowiedz

dv24v

2008-07-30, 15:54:13
Użytkownik
pewnie musisz podac model sprezarki... nie które tak maja ze sa glosniejsze od swoich rowiesnikow Wink
  • Odpowiedz

tom17

2008-07-30, 17:45:59
Użytkownik
jaką masz sprężarkę zexel (podłączenie do układu z tyłu) czy denso (podłączenie z góry)? kupiłeś nową, regenerowaną czy uzywke?
  • Odpowiedz

mj

2008-07-30, 19:06:25
Nowy użytkownik
mam sprężarkę denso bo podłączenie do układu nie znajduje się z tyłu tylko z boku(no powiedzmy że z góry). kupiłem używkę. zastanawia mnie co w samym wnętrzu sprężarki może powodować ten "hałas"?
  • Odpowiedz

tom17

2008-07-30, 19:30:27
Użytkownik
denso hałasuje jeżeli zużywa się bieżnia która prowadzi tłoki lub zacierają się tłoki (głuchy odgłos tarcia metalu o metal). Tłoki w tej sprężarce są bardzo delikatne oraz są wykonane w wysokiej klasie dokładności co powoduje że najmniejsze zanieczyszczenie powoduje powstanie rys na warstwie teflonowej tłoka co prowadzi do zacierania się elementu. Używana sprężarka powinna być zaślepiona jak również powinieneś w niej wymienić olej przed montażem.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa