Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szkolenie w Coch ?

7 Odpowiedzi, 7526 Wyświetleń

boryspol

2008-11-19, 22:09:11
Użytkownik
Jechać ?
http://www.coch.pl/dzialalnosc/?a=szkolenia_01
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-11-19, 22:10:53 przez boryspol.)
  • Odpowiedz

awax

2008-11-19, 22:59:58
Top użytkownik
Zwracam uwagę,że nie jest to ten sam COCH co w pierwszym półroczu b.r.
Obecny jest spółką z o.o. i uzyskuje się jedynie zaświadczenie o ukończeniu kursu.
Mam pytanie:jaki masz cel uczestnictwa w takim szkoleniu?chcesz się czegoś nauczyć?zapytajmy tych,którzy brali udział w takich kursach czego się nauczyli?
Czego można się nauczyć w dwa dni?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-11-19, 23:00:39 przez awax.)
  • Odpowiedz

boryspol

2008-11-20, 20:59:54
Użytkownik
Przeciez wydaja "świadectwa kwalifikacji" w zakresie substancji kontrolowanych.
http://www.coch.pl/dzialalnosc/?a=swiadectwa
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2008-11-20, 22:20:59
Top użytkownik
Witam

Nie chce być upierdliwy Big Grin Powiedz mi, nie to że bym nie wiedział, które czynniki należą do substancji kontrolowanych?

A potem, jak już odpowiesz na pierwsze pytanie, powiedz mi co ty robisz na co dzień? Możesz nie odpowiadać jak w trakcie odpowiedzi, odpowiesz sam sobie na pytanie Big Grin i wtedy będziesz wiedział czy warto jechać na ten kurs Wink

Pozdrawiam

Jestem po litrze na trzech (wiem że to nie dużo) wiec może nie składnie pisze, w razie czego poprawie rano Big Grin
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-11-21, 06:46:07
Moderator
stefan litr na trzech to jest h.jSmile
  • Odpowiedz

awax

2008-11-21, 16:11:11
Top użytkownik
mg_1 napisał(a):Robiłem w COCH ŚK, Przez dwa dni można się douczyć, ale trzeba mieć podstawową wiedzę, z innej strony nikt zielony tam nie jedzie. Smile
Kiedy robiłeś to świadectwo?Obecny COCH Sp.z o.o. istnieje od niespełna pół roku.
Nie znam przepisów umożliwiających takiej spółce egzaminowania i wystawiania świadectw kwalifikacji.Na margineśie przepisy prawa przywoływane przez COCH są z 2004 roku i wówczas substancjami kontrolowanymi były jedynie substancje zubożające warstwę ozonową.
  • Odpowiedz

awax

2008-11-21, 19:33:34
Top użytkownik
co do samych substancji zubożających warstwę ozonową to do końca ważności.Chodzi w praktyce głównie o R12,R22.W stosunku do np.R404,R407,R410 itd nigdy ten dokument ich nie dotyczył.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa