Witam
Przy okazji przeglądu splitów, klient zlecił mi przegląd przenośnego klimatyzatora Zibro. Jak się zabrać do tego?
Parownik ma filtr wyjmowany i jest do niego dostęp tyle rozchminiłem. Pozostał jeszcze skraplacz i układ chłodniczy. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi urządzeniami. Na co zwracać uwagę, jakie parametry itp.
Pozdrawiam
Przy okazji przeglądu splitów, klient zlecił mi przegląd przenośnego klimatyzatora Zibro. Jak się zabrać do tego?
Parownik ma filtr wyjmowany i jest do niego dostęp tyle rozchminiłem. Pozostał jeszcze skraplacz i układ chłodniczy. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi urządzeniami. Na co zwracać uwagę, jakie parametry itp.
Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
że jeżeli przy urządzeniach typu split różnica temperatur wlotu i wylotu j. w. wynosi między 10-14 st.C uznaje się że urządzenie działa sprawnie. Czy mogę brać to za wykładnik czy wsiąść namiar na mniejszą wydajność przenośnych
.
.. Pzdr
. Jeżeli nie ma jak zdiagnozować urządzenia warto przyjąć jakieś parametry. Czyli moje 10-14 różnicy miedzy wlotem i wylotem określi mi stan urządzenia. Myślałem że są jakieś przyjęte wartości do tych urządzeń.