Witam. Ma problem z klimatyzatorem jak w temacie, a mianowicie po uruchomieniu go otwiera sie tylko deflektor (łopatka kierująca powietrzem) do maksymalnej pozycji i cały czas chce obracać się dalej mimo, że jest już otwarty na maksa, a na wyświetlaczu wyświetla się napis F8. Czy ktoś może wie co oznacza właśnie ten napis, albo jaka usterka powoduje takie zachowanie. Z góry dzięki za pomoc.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Problem z Hyundai HS-HC1200XB
10 Odpowiedzi, 11556 Wyświetleń|
Dodam jeszcze, że urządzenie oprócz wyżej wymienionego otwierania deflektora nic więcej nie robi, agregat się nie włącza.
Witam. Sprawdź zbiornik na wodę. Może jest napełniony i spowodował ten kod i dlatego nie włącza się kompresor aby nie emitował skroplin. Pzdr
Raczej to nie jest problem wody bo klimatyzator przez sezon nie był używany i przy pierwszym uruchomieniu od razu tak było więc woda nie zdążyła się skroplić, a odpływ wody jest drożny więc tak czy tak to woda by tego nie spowodowała.
Dziwna rzecz w tych przenośnych. Jak możesz to sprawdź elektronikę, może tam jakaś spinka się wysyneła albo coś innego. Jeżeli sprawdzisz że wszystko będzie prawidłowo podpięte to najprawdopodobniej elektronika nawaliła. Czy włącza się wentylator? Czy tylka ta żaluzja daje oznaki życia? Pzdr
Jeżeli możesz to odłącz silnik żaluzji od elektroniki zresetuj urządzenie i włącz i zobacz czy wyświetli kod i czy wystartuje kompresor. Być może to wina uszkodzonego silniczka sprawia że wyskakuje kod. Pzdr
To urządzenie nie jest przenośne to jest split, a silniczek już odłączałem i reset robiłem niestety bez rezultatu, po uruchomieniu to samo, a wentylator jednostki wewnętrznej się nie włącza. Poza tym odchylaniem sie klapki i wyświetleniem napisu F8 to nic się nie dzieje.
Z symbolu i z katalogu widać coś innego http://www.elektrobox.pl/shop.php?a=opis...egorie=802 Ale skoro mówisz że to split to OK. Zacznij sprawdzać po kolei czy jest dobre sterowanie czy na każdym kablu masz prąd. Jeżeli wykluczysz błąd gdzieś ze sterowaniem sprawdź zasilanie. Jeżeli tez będziesz miał wszystko OK to zostaje elektronika do wymiany. Pytanie tylko co spowodowało ten błąd i kod aby po wymianie na nową elektronikę znowu się to nie powtórzyło. Pzdr
He he ciekawa sprawa z tym modelem bo pod tym adresem jest split http://www.superstore.si/index.asp?tn=pr...43&c=11202, a co spowodowało błąd to trudno powiedzieć, bo ostatnim razem jak był używany to działał a potem przez dłuższy czas nikt go nie używał, i przy pierwszym uruchomieniu po tym czasie od razu kicha. Najprawdopodobniej padła elektronika, ale jeszcze 100% pewności nie mam, będę dalej szukał, dzięki za rady.Pozdrawiam
Niestety Hyundai tak jak wiele innych firm typu Galanz, Kfr, Akai i inne to jedno i to samo. Te firmy nie mają dobrej logistyki jeżeli chodzi o katalogi i strony internetowe i dlatego może wkradł się ten błąd. Co do awarii to też daje na 99% uszkodzenie elektroniki. Pzdr P.S. W razie czego mam silniczek zaluzji i mogę mieć elektronikę . Pzdr
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY