Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY CHEMIA SERWISOWA KLIMATYZATORY POMPY CIEPŁA REKUPERATORY

pomocy!!!

3 Odpowiedzi, 6146 Wyświetleń

dawidex1980

2005-07-28, 14:01:30
Nowy użytkownik
witam wszystkich! Chciałem zapytać czy nie ma ktoś danych dotyczących klimatyzacji samochodowych? Chodzi mi o ciśnienia czy zależą od układu czy może powinny być takie same dla każdego układu? Zrobiłem ostatnio CITROENa XM i patrzyłem na temperature pracy na wysokim ciśnieniu podobno ma być 45 do 55 stopni ale przy takiej nie chłodzilo. Zaczeło działac jak dożuciłem jeszcze czynnika ale temperatura wzrosła i nie wiem czy może tak być.jakie może być maksymalne ciśnienie pracy?
Z góry dzianks!
  • Odpowiedz

Guest

2005-08-04, 17:21:01
Gość
Jeżeli nie wywaliło ci wyłącznika bezpieczeństwa no t ochyba jest ok. Niech mnie ktoś poprawi jak sie myle.
  • Odpowiedz

aptacy

2005-09-26, 09:17:35
Nowy użytkownik
Witam
Temperatura za sprężarką może osiągnąć temperaturę bliską 70 oC przy ciśnieniu 13 barów, po stronie ssącej sprężarki temperatura ma być bliska 3 oC a ciśnienie 1,7 bara. Proponuje jednak nie pracować na temperaturze, lecz na ciśnieniu.
Pozdrawiam Robert
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa