zna ktoś może wymaganą ilość wymian w kuchni przemysłowej?? a dokładniej w pomieszczeniach przygotowania żywności... czyli nie ma pieczenia, smażenia, okapów itd tylko ogólna wentylacja.... w kuchni właściwej to wiem 15-25 wymian ale w reszcie pomieszczeń znaleźć nie moge:/
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
CHEMIA SERWISOWA
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KONIECZNIE!
ilość wymian w kuchni?
6 Odpowiedzi, 8118 Wyświetleń
r12 napisał(a):http://www.wentylacja.com.pl/projektowan...asp?ID=405 zobacz tutaj.Nie działa ten link u mnie
u mnie tez
Zastanawiam dlaczego się link nie otwiera. Wczoraj ktoś miał problem że niby został jeden temat zamknięty....forum ma problem jakiś techniczny?
http://www.wentylacja.com.pl/technologie...sp?id=4246
jak by ktoś potrzebował tego co ja
Ilość wymian zależy od zysków ciepła, wilgoci itd, może to być 10w/h może to być 40 w/h, wiele zależy od ilości sprzętu i wielkości pomieszczenie.
Zmywalnia 8-12 wymian, przygotowalnia to zazwyczaj 6-8 wymian, komunikacja ok 2, szatnia ok 4 . Często w technologii są wytyczne dla [url=http:// www.klimatyzacjapolska.pl/index.php/dokumenty/klimatyzacja-restauracji/15 ] wentylacji[/url]
Dlaczego lato nie trwa u nas 300 dni, to byłby sezon
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości