Witam
mam wykonać klientowi mroźnie ( będzie to moja pierwsza mroźnia) o wymiarach 2*3,5*2,3 m. Ściany mają być zrobione z płyty obornickiej ( taką klient ma) o grubości 15 cm. Czy wystarczy taka grubość izolacji ?
Po drugie jak wykonać podłogę ? Mroźnia będzie stalą na stropie, pod dachem. Czy wystarczy dać styropian ok. 15 cm grubości i na to wylewka betonowa? Będą tam składowane mięsa w pojemnikach plastikowych, dokładane ręcznie co jakiś czas.
Jaką moc agregatu należałoby przyjąć?
mam wykonać klientowi mroźnie ( będzie to moja pierwsza mroźnia) o wymiarach 2*3,5*2,3 m. Ściany mają być zrobione z płyty obornickiej ( taką klient ma) o grubości 15 cm. Czy wystarczy taka grubość izolacji ?
Po drugie jak wykonać podłogę ? Mroźnia będzie stalą na stropie, pod dachem. Czy wystarczy dać styropian ok. 15 cm grubości i na to wylewka betonowa? Będą tam składowane mięsa w pojemnikach plastikowych, dokładane ręcznie co jakiś czas.
Jaką moc agregatu należałoby przyjąć?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
P.S a izolacja ścian najlepiej z pianki poliuretanowej. No i dobre drzwi to do mrozni podstawa, już chyba nie musze pisać, no chyba ze ktoś chce otwierać za każdym razem drzwi łomem i i tak nie zawsze pójdzie za pierwszym razem.