witam mam problem z klimatyzacją a mianowicie miałem nieszczelna chłodnice po wymianie udałem się na nabicie czynnika zaczęła chłodzić lecz po powrocie do domu zauważyłem ze kompresor klimatyzacji włącza się i za chwile się wyłącza wraz z wentylatorami nabili mi 650 g gazu i 30 gr oleju udałem się z powrotem tam gdzie nabijali i po podłączeniu barometrów po włączeniu klimatyzacji ciśnienie rośnie do około 15 bar i przy tym ciśnieniu startują wentylatory ciśnienie wtedy spada do około 11 wyłącza się kompresor i wentylatory i tak w kółko i sporadycznie pojawia się syczenie z kratek ale wtedy wentylatory nie startują a ciśnienie jest około 15 bar podejrzenie padło na jakiś czujnik przy chłodnicy chyba, ze włącza tylko drugi bieg wentylatorów a i osuszacz tez wymieniony w tym miesiącu może ktoś miał podobny problem ??
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
bravo 1.9 jtd 105 nie prawidłowe działanie klimatyzacji
5 Odpowiedzi, 5737 Wyświetleń|
Faktycznie nie wyraziłem się jasno, podaj temperaturę powietrza wylotowego z kratki środkowej, przy włączonej klimatyzacji, obiegu zewnętrznym, pokrętle temperatury ustawionym na minimum i wentylatorze nawiewu nastawionym na max.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-31, 21:54:47 przez mg.)
mg napisał(a):Podaj temperaturę na wylocie z kratek.Co to za niefachowe pytanie?Jaki czynnik? Temperatura Niefachowe pytanie bo gdydy niebyło problemu to temperatura wylotu byłaby normalna.Temperatura z kratek równa się temperarurze wewnętrznej kokpitu pojazdu.MG co ci to mówi?Podać ci ciśnienia w kołach.Może to ma jakiś wpływ na klimatyzację
Tak wygląda fachowa wypowiedź:
R-40 napisał(a):U mnie w domu gówno wrze zanim osiągnie poziom wody.
Panowie odpowiadajcie rzeczowo w danym temacie, to nie jest targ z przekupami.
Posty nie na temat i obrazliwe bede usuwał. Pozdrawiam |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY