Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Awaria Nawiewnic kasetowych

6 Odpowiedzi, 4487 Wyświetleń

Luki

2010-06-12, 09:17:32
Nowy użytkownik
Witajcie mam problem z nawiewnicami typu fan coile. Główna stacja nawiewnicza działa ze 100% wydajnością. od Niej jest odprowadzenie rurociągiem schłodzone powietrze na poszczegulne pomieszczenia. na każde pomieszczenie jest zamontowany osobny fan coil. i teraz zagwozdka: pomimo sprawnej stacji nawiewniczej nie chce mi dmuchać powietrze z fan coili. sprawdzałem jest zasilanie, woda lodowa dochodzi, niby wszystko ok, ale nie chce dmuchać.
  • Odpowiedz

Luki

2010-06-12, 10:02:53
Nowy użytkownik
sterowanie jest podłączone, poza tym są osobne sterowniki na każde pomieszczenie do fan coili. wszystko zachowóje się tak jakby nie dostawało sygnału. a napięcie dochodzi do sterownika. pszed chwilą sprawdziłem pszyłbice one także są otwarte na 100%
  • Odpowiedz

Luki

2010-06-12, 11:09:20
Nowy użytkownik
ogromne dzięki za pomoc, patusX. okazało się że miałeś rację ktoś pszerabiał ścianę i rozerwał wiązkę od sterownika ściennego. mam tylko jeszcze jedno pytanie: czy filtry do fan coili są uniwersalne czy każdy model musi nieć swój odpowiednik? serdeczne pozdro Big Grin Cool
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-06-12, 11:15:55
Moderator
Czy ten filtr wygląda jak drut opatulony wizeliną? Sprawdź poczte, wysłałem podobny filtr.
  • Odpowiedz

Luki

2010-06-12, 12:25:09
Nowy użytkownik
nie stety, nie mogę otwożyć załącznika Sad uznano jako spam? ale tak wyglądają jak je opisałeś. dzięki serdeczne Big Grin Cool
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-06-12, 12:30:08
Moderator
To tak jak opisałem to kupisz bez problemu bo czy to TRANE czy CARRIER czy co kolwiek innego to filtry te same. kwestia cen. Pzdr P.S. jak masz innego maila to prześlij mi to odpowiem raz jeszcze z załącznikiem. Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa