Witam wszystkich po raz pierwszy na tym forum.
Mam pytanko związane z niedziałającą klimatyzacją w moim VW T4.
Po zmierzeniu ciśnienia na wyłączonym silniku barometr wskazywał zero. Na odpalonym silniku wskazywał 2, czyli w miarę spoko. A na włączonum silniku i włączonej klimie ciśnienie skoczyło na "alert". Ale nie chłodzi. Jak dobrze rozumiem sprężarka działa.
Pytanie: czy na wyłączonym silniku ciśnieniomierz powinien wskazywać zero? Cy jednak jakieś ciśnienie powinno być w układzie. Czy powodem braku chłodzenie może być stary płyn w klimie?
Z góry dzięki za pomoc!!! Pozdrawiam!!!
Mam pytanko związane z niedziałającą klimatyzacją w moim VW T4.
Po zmierzeniu ciśnienia na wyłączonym silniku barometr wskazywał zero. Na odpalonym silniku wskazywał 2, czyli w miarę spoko. A na włączonum silniku i włączonej klimie ciśnienie skoczyło na "alert". Ale nie chłodzi. Jak dobrze rozumiem sprężarka działa.
Pytanie: czy na wyłączonym silniku ciśnieniomierz powinien wskazywać zero? Cy jednak jakieś ciśnienie powinno być w układzie. Czy powodem braku chłodzenie może być stary płyn w klimie?
Z góry dzięki za pomoc!!! Pozdrawiam!!!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Też kiedyś pracowałem w warsztacie i wiem coś o tym. Ale wracając do tematu: Ciśnienie właśnie sprawdziłem i w pierwszej mojej wypowiedzi wszystko jest opisane. Przeczytaj raz jeszcze proszę i napisz co o tym myślisz. Pozdrawiam!!!
bo przy tej tem. zew. czy klima jest pełna czy 200 gr brakuje to ciśnienie będzie takie same. Na moje masz połowę gazu w układzie i tyle
Dzisiaj po zaaplikowaniu CAR AIR CONDITIONING R134a REFRIGERANT GAS CAN 410g . Znów z nawiewów w moim aucie wydobywa się przyjemny chłodek!
Polecam wszystkim, którym brakuje czynnika w układzie klimy. Wielkie podziękowania dla " Tadeusz4321" za zainteresowanie moim problemem!!!