Witam.
sporo wiem o chłodnictwie -ale na klimie samochodowej mam małe pojęcie... specjalizacja...
typowe wyposażenie do chłodnictwa stacjonarnego mam..
kupiłem mondka mk2 benzyna 1800 -klima totalnie pusta.
prawdopodobnie spora nieszczelność.
troszkę głupio będąc chłodniarzem w ciemno prowadzić samochód do serwisu klimy samochodowej... zwłaszcza,że w okolicy tylko napełniacze z automatu...
dmuchnę azotem, posłucham gdzie syczy...
jak nie syczy -przejadę czujnikiem freonu...
(gdzie typujecie nieszczelność w mondku mk2 -bezwypadkowy ? )
napełnienie -klima była ponad rok pusta...a więc chyba warto wyssać -spuścić resztki starego oleju...
ewentualnie przepłukać układ... jak najprościej zrobić to w mondeo ? posiadając typowy sprzęt do chłodnictwa stacjonarnego?
czy sprężarka w mondku mk2 ma jakiś korek króciec którym można dokładnie spuścić stary olej?
ewentualnie podajcie namiar na jakiś dobry serwis klimy samochodowej w okolicach między łodzią i warszawą... bo jeśli przewody giętkie to i tak sam nie pozaciskam...
jakiś gdzie uszczelnią i wypłuczą układ a nie tylko dmuchną w ciemno...
sporo wiem o chłodnictwie -ale na klimie samochodowej mam małe pojęcie... specjalizacja...
typowe wyposażenie do chłodnictwa stacjonarnego mam..
kupiłem mondka mk2 benzyna 1800 -klima totalnie pusta.
prawdopodobnie spora nieszczelność.
troszkę głupio będąc chłodniarzem w ciemno prowadzić samochód do serwisu klimy samochodowej... zwłaszcza,że w okolicy tylko napełniacze z automatu...
dmuchnę azotem, posłucham gdzie syczy...
jak nie syczy -przejadę czujnikiem freonu...
(gdzie typujecie nieszczelność w mondku mk2 -bezwypadkowy ? )
napełnienie -klima była ponad rok pusta...a więc chyba warto wyssać -spuścić resztki starego oleju...
ewentualnie przepłukać układ... jak najprościej zrobić to w mondeo ? posiadając typowy sprzęt do chłodnictwa stacjonarnego?
czy sprężarka w mondku mk2 ma jakiś korek króciec którym można dokładnie spuścić stary olej?
ewentualnie podajcie namiar na jakiś dobry serwis klimy samochodowej w okolicach między łodzią i warszawą... bo jeśli przewody giętkie to i tak sam nie pozaciskam...
jakiś gdzie uszczelnią i wypłuczą układ a nie tylko dmuchną w ciemno...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY