Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mazda 3

8 Odpowiedzi, 12120 Wyświetleń

Klimek

2010-07-19, 07:31:49
Użytkownik
Witam... Mazda 3 1.6D cisnienie rosnie do okolic 30bar po przygazowaniu. W spoczynku cisnienia ladnie sie wyrownuja. Wyglada mi to na zawor regulujacy cisnienie wewnatrz sprezarki. Sprezarka Sanden 7v16 3M5H19D629-GD. Na codzien pracuje z grupa VW i mam pytanko czy zawor ze standardowej SD7V16 przypasuje do tej sprezarki??
  • Odpowiedz

gajdek419

2010-07-19, 10:29:37
Zaawansowany użytkownik
tak, przypasuje Smile
  • Odpowiedz

Klimek

2010-07-19, 13:48:15
Użytkownik
100% pewnosci ?? Nie chce sie przekonac ze nie pasuje po wymontowaniu i rozebraniu Smile ?? Moze jeszcze ktos potwierdzi dla pewnosci.... W ogole czy moja diagnoza jest trafna?? Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

gajdek419

2010-07-19, 14:33:16
Zaawansowany użytkownik
Co do diagnozy to co się dzieje z cisnieniem na ssaniu? Zawór regulujacy steruje wydajnoscia sprezarki na podstawie cisnienia na ssaniu.
Jak wyglada sprawa oleju w układzie tzn ile zostało dodane?
Bardziej objawy swiadcza o zbyt słabym oddawaniu ciepła pzrez skraplacz (wentylatory... za duzo oleju... ) lub po prostu układ jest napełniony zbyt duza ilością oleju.
Co do zaworu, jeżeli masz sprezarkę SD7V16 (a nie Visteona) to zawór będzie pasował (wiem co mówię)
  • Odpowiedz

Klimek

2010-07-19, 15:23:21
Użytkownik
Ssanie ok 3 bar. Tloczenie 15-17 bar bez przygazowania. Jak sie dodaje gazu to ssanie lekko spada a tloczenie zamyka licznik. Po zgaszeniu cisnienia szybko sie wyrownuja wiec blokady przeplywu gazu chyba nie ma ???
  • Odpowiedz

gajdek419

2010-07-19, 16:36:12
Zaawansowany użytkownik
Przy takich parametrach to napewno nie wina sprezarki...
Blokady pzrepływu dla czynnika nie ma ale jest prawdopodobnie blokada dla oddania ciepła przez czynnik w skraplaczu
  • Odpowiedz

mg

2010-07-19, 21:23:25
Top użytkownik
Wszystko wskazuje na brak wymiany ciepła na skraplaczu, sprawdź stan lamel, może wentylator
nie pracuje jak należy. Generalnie zgadzam się z kolegą gajdek Wink
  • Odpowiedz

Klimek

2010-07-20, 08:43:11
Użytkownik
Wentylator pracuje... Dziwi mnie tylko szybkosc wzrostu cisnienia przy przygazowaniu. Zawsze jak jest wentylator walniety to cisnienie rosnie ale tutaj cisnienie rosnie strasznie szybko wlasnie jak sprezarka dostanie obrotow. Bez przygazowania cisnienia sa stabilne 3-16bar....
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa