zainteresowały mnie układy na co2 prosze o krutki opis zasady działania i opis instalacji . czy robi ktoś to w polsce jeśli tak to jak długo i z jakim skutkiem jak to oceniacie mile widziane strony www.z gury dziekuje.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
co2
12 Odpowiedzi, 10070 Wyświetleń|
Firma Frigo zamontowała układy z dwutlenkiem węgla w Warszawie na Targówku w dużym sklepie Carefour .
Witam
Jestem ciekawy czy gość dożył Twojej odpowiedzi. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Jest dużo funkcjonujących układów na CO2 wykonanych przez różne firmy
stefanbud napisał(a):Witam Ja jestem ciekaw jakie są minusy i przeciwności tego czynnika
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
mentor !!! .nareszcie odkopałem temat o którym brak Ci zielonego pojęcia .40 lat temu w szkole nie przerabiałeś tego tematu .
Mylisz się jak zwykle. Uczono i podawano jako przykład najprostrzego urządzenia chłodniczego w transporcie.No to teraz kolej na twoje doświadczenia.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
gdzie wykonałeś instalację na dwutlenek węgla ? .
Sam ją wykonujesz codziennie będąc nieświadomym.Wdychasz chłodniejsze wypuszczasz cieplejsze
![]() A pro po znasz pojęcie układu kaskadowego?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-09, 18:15:57 przez mentor12.)
Tom Peters barbie napisał(a):Firma Frigo zamontowała układy z dwutlenkiem węgla w Warszawie na Targówku w dużym sklepie Carefour . która frigo robi na co2 ? -bo mamy co najmniej kilka o podobnej nazwie... frigo.... frigo polska (całkiem różne firmy) i frigo holding -zrzeszenie kilkunastu firm i firemek z różnych miast -z których każda jest oddzielną firmą i działa niezależnie -tylko współpracują i łapią razem duże zlecenia....
"-tylko współpracują i łapią razem duże zlecenia...."
Jak to fajnie brzmi
hej, trochę odświeżę temat.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-19, 18:08:33 przez Lueg.)
pytanie odnośnie obiegu transkrytycznego. uważam, że może trochę głupie, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć wytłumaczonego. chodzi o parowacz. wiem, jaką mam temperaturę powietrza na wlocie (30stC) i na wylocie (chcę mieć 21stC) a jak dobrać temperaturę czynnika na wlocie i na wylocie? oraz jak to zaznaczyć na wykresie p-h? T3=21 a t4=np. 10stC (ta wylotowa czynnika)? |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY