Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja samochodowa
Wstecz 1 … 28 29 30 31 32 … 97 Dalej
  • alexa

Jaka używana stacja do obsługi klimatyzacji?

32 Odpowiedzi, 30908 Wyświetleń
Wstecz 1 2

awax

2011-01-18, 07:46:35
Top użytkownik
Ja też nie wertowałem książek po to aby Tobie i podobnym ,którym się nie chce uczyć pomagać.
  • Odpowiedz

awax

2011-01-18, 07:49:45
Top użytkownik
ASFALT napisał(a):Witam, Zainteresował mnie ten temat dlatego postanowiłem się zalogować.

Mam dwa pytania, pierwsze: kto będzie legalizował, sprawdzał legalizacje wag urządzeń do serwisowania klimatyzacji samochodowej?.
Drugie pytanie: Niema maszyny do obsługi klimatyzacji samochodowej która po procesie odzysku nie pozostawiłaby, a co za tym idzie nie odważyła średnio około 10% czynnika ziębniczego w układzie klimatyzacji samochodowej. Czy ustawodawca zapewni maszyny do odzysku czynnika które odsysają 100% czynnika?

Następne martwe przepisy?

Przepisy nie będą martwe,gdyż równolegle do badania technicznego wymagany będzie protokół szczelności układu klimatyzacji.Można napisać,że różnie z tymi przeglądami bywa ale jednak są.
Ustawodawca nie musi zapewniać żadnych "maszyn"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-01-18, 08:14:13 przez awax.)
  • Odpowiedz

MYSZA

2011-01-18, 10:34:04
Nowy użytkownik
mentor napisał(a):Czyli kwintesencja = niech każdy robi to do czego ma uprawnienia i to co potrafi Wink Bóg kobiety stworzył do rodzenia :| I może niech tak zostanie?Niezmieniajmy tego Smile
Czyli kwintesencja-Uprawnienia mam -Dzieci mam dwoje-potrafię.Uprawnienia do auto klimy mam i potrafię.Ty WSZYSTKOWIEDZĄCY i POTRAFIĄCY zrób sobie dziecko i go uródź.Potrafisz?
Nie myli się ten,który nic nie robi.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2011-01-18, 11:02:37
Top użytkownik
sparkson napisał(a):Witam!

Na wiosnę chcę zaopatrzyć się w stację do nabijania klimatyzacji, ponieważ do warsztatu który prowadzę przyjeżdża dużo ludzi chcących napełnić klimę.

Nie ukrywam że nie planuje kupować nowego automatu ponieważ jest to zbyt duży wydatek dla mnie zwłaszcza w tym roku. Planuje jednak zakup starszego, używanego urządzenia.

Zrobiłem pewne rozeznanie w tym co jest dostępne i wygląda to tak:

- ROBINAIR SPX 2000 34701
- Bosch sky 134
- Waeco RHS 750
- Waeco RHS 850
- Behr Secu
- Wigam ok 1990r. (nie znam modelu)

To jest to co mam dostępne w tym momencie, najlepsza wydaje się pierwsza pozycja ponieważ jest najnowsza i najbardziej zautomatyzowana. Jednak nie znam się na tym na tyle żeby potrafić to dokładnie określić.
Mam też Robinaira PRO 350 i jestem zadowolony.( 9 lat).Unikam automatów ze wzgledu na głupote maszyny i niewiedze go obsługującego.Sprzet manualny zmusza do zastanowienia sie nad każdym autem i stopniem pracy na układzie klimatyzacji.Czasami słysze wypowiedzi obsługi że nie ma czasu na jedno auto więc włącza automat.Nic bardziej głupiego powodzenia
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-18, 14:35:20
Zaawansowany użytkownik
Tadeusz święta racja.To tak jak z tabliczką mnożenia u dzieci.Jak mu dasz kalkulator to się nigdy nienauczy słupków Smile
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.
  • Odpowiedz

krzysztof51

2011-03-30, 13:14:49
Nowy użytkownik
Witam , szukam używanej stacji BEHR Hella Secu smart, sprawnej lub na częśći. Może ktoś z Kolegów chce się jej pozbyć ?
  • Odpowiedz

olo8

2014-01-06, 22:40:59
Nowy użytkownik
sparkson napisał(a):Witam!

Na wiosnę chcę zaopatrzyć się w stację do nabijania klimatyzacji, ponieważ do warsztatu który prowadzę przyjeżdża dużo ludzi chcących napełnić klimę.

Nie ukrywam że nie planuje kupować nowego automatu ponieważ jest to zbyt duży wydatek dla mnie zwłaszcza w tym roku. Planuje jednak zakup starszego, używanego urządzenia.

Zrobiłem pewne rozeznanie w tym co jest dostępne i wygląda to tak:

- ROBINAIR SPX 2000 34701
- Bosch sky 134
- Waeco RHS 750
- Waeco RHS 850
- Behr Secu
- Wigam ok 1990r. (nie znam modelu)

To jest to co mam dostępne w tym momencie, najlepsza wydaje się pierwsza pozycja ponieważ jest najnowsza i najbardziej zautomatyzowana. Jednak nie znam się na tym na tyle żeby potrafić to dokładnie określić.

witam jestem tu nowy
mam behr secu-max19 do sprzedania
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa