Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Giełda ogłoszeń › Szukam pracy
Wstecz 1 2 3 4
  • alexa

HVAC Technik z 7- letnią praktyką z USA-Szuka Pracy

30 Odpowiedzi, 27603 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Ghost70

2011-04-18, 17:36:46
Użytkownik
coolelectric napisał(a):Aby uzyskać dotację wystarczy być zarejestrowanym bezrobotnym AŻ JEDEN DZIEŃ!Kwota jest różna w zależności od rejonu. Ale znam wiele osób które skorzystały i dzięki temu stworzyły nowe miejsca pracy, nawet na takich "zadupiach" jak moje rodzinne strony gdzie bezrobocie wręcz szaleje :/

Ciekawi mnie na jakim "zadupiu" (z całym szacunkiem, ale to twoje słowa) mieszkasz?

Ja mieszkam w dużym mieście 180 000 mieszkańców, stopa bezrobocia za luty 2011 - 18,3% (liczona w stosunku do ilości osób aktywnych ekonomicznie czyli bez dzieci, starców etc., etc.) czyli kilkanaście tysięcy zarejestrowanych bezrobotnych. W tym roku nasza wielce szanowna gmina przyzna 50! (tak, tak - pięćdziesiąt) dotacji na otwarcie własnej działalności gospodarczej, to mniej niż dla 0,3% bezrobotnych więc szanse otrzymania wynoszą jak 1 : 45 000 ( to trochę jak trafić 5 w Totka)

Od razu gospodarka ruszy z kopyta.

P.S. I jeszcze jedno - trzeba być minimum 3 m-ce bezrobotnym.
  • Odpowiedz

barbie

2011-04-18, 17:43:54
Top użytkownik
nie umiesz liczyć .dlatego nie masz pracy .
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-04-18, 20:31:46
Użytkownik
barbie napisał(a):nie umiesz liczyć .dlatego nie masz pracy .

hehe Smile

kolego co do dotacji to życzę powodzenia każdemu kto składa wniosek Big Grin wiem co się dzieje w takich sytuacjach Smile więc pozostaje mi się tylko uśmiechać
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

Bock

2011-05-10, 16:28:36
Zaawansowany użytkownik
Panowie znajomy brał dotację w tamtym roku z urzędu pracy i nie było tak strasznie. Dostał z tego co wspominał chyba ok 19tys zł, przez rok musi się utrzymać żeby kasy nie zwracał wraz z odsetkami. Podobno wiekszosć dostawała w tamtym czasie dofinansowanie, nie wiem jak sprawa wygląda dzisiaj pewnie nie jest już tak kolorowo.
Co do dofinansowaniu z UE to juz inna sprawa!
pozdrawiam
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-10-15, 21:48:11
Zaawansowany użytkownik
Cześć Mleko
Tak z ciekawości jak ci sie układa w Polsce
Czy pracujesz w zawodzie HVAC

Pozdrawiam Bogdan
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa