Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Instalacja klimatyzacyjna.

16 Odpowiedzi, 12692 Wyświetleń

inabordable

2011-04-12, 19:55:04
Nowy użytkownik
Poszukuję informacji dotyczących rodzajów przewodów instalacji klimatyzacyjnej (w budynkach), wymagań jakościowych i odbioru dla niej. Jednakże dotąd nie udało mi się znaleźć niczego, co w jakimkolwiek stopniu by mi pomogło. Dlatego byłabym dozgonnie wdzięczna, gdyby ktoś coś na ten temat zechciał napisać.
  • Odpowiedz

llort

2011-04-12, 20:13:17
Zaawansowany użytkownik
Zacznij w wyszukiwarce wpisując klapa przeciwpożarowa w instalacji wentylacyjnej Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

inabordable

2011-04-12, 20:18:11
Nowy użytkownik
A dowiem się czegoś dzięki temu na "pożądany" temat?
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-13, 20:15:52
Zaawansowany użytkownik
stosujesz zwykla miedz chlodnicza atestowana oczywiscie, przejscia przez sciany na ogol tak jak ilort napisal zamykasz przejsciami p.poz, instalacja w bruzdach powinna byc czyms zabezpieczona n.p peszlem, woda nigdy z kablem elektrycznym i komunikacyjnym i to chyba tyle jesli chodzi o podstawy Smile
  • Odpowiedz

barbie

2011-04-14, 18:18:12
Top użytkownik
nie napisałaś o jakie przewody chodzi .
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-14, 21:07:30
Zaawansowany użytkownik
barbie toz to przeciez jakas wypucha jest Big Grin no albo juz mi sie cos w glowie poprzestawialo
Smile
  • Odpowiedz

inabordable

2011-04-14, 21:19:42
Nowy użytkownik
Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... ;D Miałam po prostu zrobić zadanie na instalacje, ale nie mogłam znaleźć odpowiedzi na podane przez nauczycielkę zagadnienia. Dlatego zostałam 'przekierowana' tutaj. Smile
  • Odpowiedz

llort

2011-04-14, 21:55:02
Zaawansowany użytkownik
Może warto było by pewne rzeczy odróżniać.WENTYLACJA-KLIMATYZACJA.KLIMATYZOWANE OBIEKTY POSIADAJĄ ODPOWIEDNIĄ TEMPERATURĘ,WILGOTNOŚĆ,ODPOWIEDNIĄ WYMIANĘ POWIETRZA I WIELE INNYCH PARAMETRÓW.TE RÓŻNICE OPISAŁEM JAKO r12 Sad POWTARZAĆ I COFAĆ się w rozwoju nie zamierzam.Czasami FARELKA POTRAFI BYĆ KLIMATYZATOREM ZIMĄ. Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

llort

2011-04-14, 22:13:07
Zaawansowany użytkownik
Zaryzykuję to prowokację .100 procent mnie nie żdziwi.Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... Smile :/ Wink Pocałuj mnie w ........... ja też nie wiem o co KAMAN.PTD.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-15, 04:20:58
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):Zaryzykuję to prowokację .100 procent mnie nie żdziwi.Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... Smile :/ Wink Pocałuj mnie w ............. ja też nie wiem o co KAMAN.PTD.
ilort dlaczego? Sad pamietaj ze przeciez to ty cierpisz na takim slownictwie. wyluzuj i bedzie ok Smile
  • Odpowiedz

byniom

2011-04-15, 04:46:29
Moderator
llort możesz troszeczkę grzeczniej ? . Jeżeli nie masz ochoty tłumaczyć b ktoś na to nie zasługuje według ciebie to sobie odpuśc.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

inabordable

2011-04-15, 10:38:51
Nowy użytkownik
Wychodzi na to, że zbyt wiele oczekiwałam. Nic, trudno. Przeboleję jakoś ten fakt.
Ilort, raczej nie jestem zainteresowana całowaniem Cię w cokolwiek.
  • Odpowiedz

Administrator

2011-04-15, 10:47:50
Administrator
inabordable zadałaś pytanie typu "jak dobrze żyć" i dziwisz się niekonkretnym odpowiedziom. Pomijam nieelegancką formę odpowiedzi llorta, ale zanim otworzysz nowy temat to zastanów się jakich informacji oczekujesz. I posiądź jakąś wstępna wiedzę na dany temat. Inaczej będziesz miała odpowiedzi "w cały świat"
pozdrawiam
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-04-15, 10:50:45
Moderator
Podstawą to jest dobrze zadane pytanie.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

inabordable

2011-04-15, 11:00:43
Nowy użytkownik
Miałam nadzieję, że ktoś poda mi odpowiedzi na te konkretnie zagadnienia, czyli omówi, jakie są te rodzaje przewodów, jakie są te wymagania jakościowe i na czym polega odbiór.
Cóż ja poradzę, że jestem zbyt tępa, żeby poprawnie i zrozumiale sformułować pytanie (pomijając, że pytania to nawet nie zadałam).
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-04-15, 11:34:56
Moderator
Ale chodzi Ci o kanały wentylacyjne, czy o same rury freonowe?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa