Witam
Zwracam się o pomoc do doświadczonych ludzi
Pacjentem jest Lancia Lybra z 2000r. Sama klimatyzacja działa bardzo dobrze, dzisiaj przeszła przegląd i temperatura nadmuchiwanego powietrza to 2stopnieC. Nie mogę sobie jednak poradzić z problemem powstałym chyba przez poprzedniego użytkownika. Mianowicie po odpaleniu samochodu pierwszy raz danego dnia wszystko jest ok, natomiast gdy trochę postoi i wsiadam drugi raz to na 2s parują szyby i czuć jakby stęchliznę z nawiewów przez krótki czas. Próbowałem już odgrzybiać różnymi sposobami i na nic to się zdało. Czy takie objawy są charakterystyczne dla zasyfionego parownika? Czy może jakaś inna przyczyna?
Dzisiaj zamierzam dostać się jakąś chemia bezpośrednio do parownika i mam zamówiony filtr Manna z aktywnym węglem, może to coś pomoże.
Pozdrawiam
Zwracam się o pomoc do doświadczonych ludzi
Pacjentem jest Lancia Lybra z 2000r. Sama klimatyzacja działa bardzo dobrze, dzisiaj przeszła przegląd i temperatura nadmuchiwanego powietrza to 2stopnieC. Nie mogę sobie jednak poradzić z problemem powstałym chyba przez poprzedniego użytkownika. Mianowicie po odpaleniu samochodu pierwszy raz danego dnia wszystko jest ok, natomiast gdy trochę postoi i wsiadam drugi raz to na 2s parują szyby i czuć jakby stęchliznę z nawiewów przez krótki czas. Próbowałem już odgrzybiać różnymi sposobami i na nic to się zdało. Czy takie objawy są charakterystyczne dla zasyfionego parownika? Czy może jakaś inna przyczyna?Dzisiaj zamierzam dostać się jakąś chemia bezpośrednio do parownika i mam zamówiony filtr Manna z aktywnym węglem, może to coś pomoże.
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY