Witam
mam następujący problem.
Właśnie byłem w zaprzyjaźnionej stacji obsługi. Po raz kolejny spuściliśmy wszystko, napełniliśmy jeszcze raz i sytuacja wygląda tak:
Włączę klimę, wszystko chodzi, lekko rośnie wysokie ciśnienie, niskie spada, wentylator klimy chodzi, sprężarka się kręci czyli wszystko prawidłowo (chłodek wieje) do momentu kiedy wkręcę silnik na lekkie obroty (wystarczy powyżej 1500). W tym momencie rośnie mi ciśnienie po stronie NISKIEGO (do około 5bar) i klima przestaje działać mimo, że sprężarka pracuje. Zatrzymuje się też chyba wentylator klimy.
Wystarczy, że ją wyłączę na minute dwie, i potem znowu chodzi.. do czasu podniesienia obrotów.
Po stronie wysokiego mam około 10bar może trochę więcej, ale mało się zmienia.
Generalnie mogę jej używać tylko jak stoję
(trudno jechać poniżej 1500 obr/min)
Zauważyłem też, że chłodnica klimy nie nagrzewa się równomiernie.. jest cieplejsza bliżej wentylatora...
jakieś pomysły ?
pozdrawiam
Damian
mam następujący problem.
Właśnie byłem w zaprzyjaźnionej stacji obsługi. Po raz kolejny spuściliśmy wszystko, napełniliśmy jeszcze raz i sytuacja wygląda tak:
Włączę klimę, wszystko chodzi, lekko rośnie wysokie ciśnienie, niskie spada, wentylator klimy chodzi, sprężarka się kręci czyli wszystko prawidłowo (chłodek wieje) do momentu kiedy wkręcę silnik na lekkie obroty (wystarczy powyżej 1500). W tym momencie rośnie mi ciśnienie po stronie NISKIEGO (do około 5bar) i klima przestaje działać mimo, że sprężarka pracuje. Zatrzymuje się też chyba wentylator klimy.
Wystarczy, że ją wyłączę na minute dwie, i potem znowu chodzi.. do czasu podniesienia obrotów.
Po stronie wysokiego mam około 10bar może trochę więcej, ale mało się zmienia.
Generalnie mogę jej używać tylko jak stoję
(trudno jechać poniżej 1500 obr/min)Zauważyłem też, że chłodnica klimy nie nagrzewa się równomiernie.. jest cieplejsza bliżej wentylatora...
jakieś pomysły ?
pozdrawiam
Damian
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY