Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem z klima w galaxy 2.0

12 Odpowiedzi, 10448 Wyświetleń

tomek.bus

2007-06-09, 19:49:09
Nowy użytkownik
nabilem klime 4 dni temu 900gr czynnika tyle wskazywala tabliczka info , układ szczelny brak kolorowych wyciekow ,cisnienie sprezarki prawidlowe ,filtr pylkowy wymieniony , chlodnice przemyte , wentylator pracuje ok, zalancza sie ok , teraz problemy:tem z nawiewow 10-11 stopni zawsze,wysokie ciśnienie gdzes w układzie (nie znam sie) bo kazali mi umyc chlodnica, odczowalne zalanczanie sie klimatyzacj w czasie jazdy tak jak bym ktos szarpnoł samochodem PROSZE O POMOC POZDRAWIAM !!!
  • Odpowiedz

senior

2007-06-09, 20:21:26
Zaawansowany użytkownik
chłodnica klimatyzacji znajduje sie przed tą od układu chłodniczego samochodu, możesz poszukać jej po rurkach, zapewne wiesz pod które sięwpinali napełniając, 2 idą właśnie do chłodnicy a raczej skraplacza, weź myjkę ciśnieniową i przemyj go, czyść prosto w lamele, by nie pokrzywić, jeśli bardzo szarpie samochodem jak piszesz to maszz słaby samochód:-) lub sprężarka już się kończy.
  • Odpowiedz

tomek.bus

2007-06-10, 08:45:42
Nowy użytkownik
WITAM DZIEKI ZA PORADE ale ja juz mylem karszerem obie chlodnice ,chyba ze mam ja przemyc w srodku przez rurki
  • Odpowiedz

tomek.bus

2007-06-10, 21:56:48
Nowy użytkownik
witam powiem tyle ze ci wszyscy fachmani od klim to dupki szukajacy udczciwych ludzi których mozna wydoić z kasy, byłe w 4 warsztatach w 1. sprezarka do dupy bo ford (ale parametry ma dobre) 2 fachman w pitrkowie 10st to ok i trzeba sie cieszyc ze dziala bo jest wszystko idealnie!!!, 3 magik w łodzi wymienic filtr pylkowy (ok) NIC , to umyc chłodnice NIC to trzeba nabic jeszcze raz jego maszyna (ma taka jak wszyscy inni) ALE JEGO JEST LEPSZA !!! MORAŁ jest taki ze posiedzałem w internece 3godz i 2 godz w samochodzie i okazało sie ze za schowkiem jest termometr ktory odpowiada za tem nawiewu i prace sprerzarki . jak jest walnienty wył sprerzake przy10 st a przy 13 włancz lub jeszcze gozej RADA jest prosta wysun termometr z obudowy nawiewu i zobacz jak ci schladza powietrze , ja uzyskalem bez problemu 2st i wszystko chodzi ok nic nie szroni CI FACHOWCY TO WYMIENIACZE Z DOBREGO NA NOWE Z MARŻĄ 200%
  • Odpowiedz

senior

2007-06-11, 05:36:40
Zaawansowany użytkownik
w którym serwisie w łodzi ?? u mnie Cię nie było a konkurencja jest naprawdę dobra
tak naprawdę serwisy w łodzi są 2( u mnie to już bardziej konstantynów lecz podlega pod łódź)
może powiedz gdzie Cię oszukali a później napisz"ci wszyscy fachmani to dupki"pozdrawiam
  • Odpowiedz

senior

2007-06-13, 19:06:10
Zaawansowany użytkownik
proponuję :-) czynnik r-404a, wymienić zawór rozprężny na 404a, presostat niskiego wymienić na 0.5-1, myślę, że przy tych parametrach możesz przewozić lody na siedzeniu i sie nie rozpuszczą, jeśli będzie inaczej to napisz"ten z konstantynowa to też dupek"pozdrawiam
  • Odpowiedz

nezpers

2007-06-14, 07:22:09
Nowy użytkownik
senior. czy mozesz podac swoje namiary w Lodzi? Podjechalbym moja Celica. Bede w Lodzi w sobote. Pozdrawiam
Jak nie mozna na forum to na maila nezpers@gazeta.pl a to moj post...
  • Odpowiedz

nezpers

2007-06-14, 07:25:07
Nowy użytkownik
przepraszam z tym postem mi sie tak wkradlo Smile to moze przez ten upal Smile
  • Odpowiedz

nezpers

2007-06-14, 07:50:31
Nowy użytkownik
no to juz sie dodzwonilem Smile Pozdrawiam
  • Odpowiedz

cichy1966

2008-06-04, 20:39:49
Nowy użytkownik
Cześć
Cytat:
witam powiem tyle ze ci wszyscy fachmani od klim to dupki szukajacy udczciwych ludzi których mozna wydoić z kasy, byłe w 4 warsztatach w 1. sprezarka do dupy bo ford (ale parametry ma dobre) 2 fachman w pitrkowie 10st to ok i trzeba sie cieszyc ze dziala bo jest wszystko idealnie!!!, 3 magik w łodzi wymienic filtr pylkowy (ok) NIC , to umyc chłodnice NIC to trzeba nabic jeszcze raz jego maszyna (ma taka jak wszyscy inni) ALE JEGO JEST LEPSZA !!! MORAŁ jest taki ze posiedzałem w internece 3godz i 2 godz w samochodzie i okazało sie ze za schowkiem jest termometr ktory odpowiada za tem nawiewu i prace sprerzarki . jak jest walnienty wył sprerzake przy10 st a przy 13 włancz lub jeszcze gozej RADA jest prosta wysun termometr z obudowy nawiewu i zobacz jak ci schladza powietrze , ja uzyskalem bez problemu 2st i wszystko chodzi ok nic nie szroni CI FACHOWCY TO WYMIENIACZE Z DOBREGO NA NOWE Z MARŻĄ 200%

Pytanie - gdzie dokładnie jest ten termometr?
Jak go sprawdzić?
Co oznacza wysuń termometr - wyjąć kostkę?
Mam sharana 1.9TDI 1997 - OBJAW - klima słabo chłodzi - wentylator chłodnicy przy włączonej klimie załącza się na 5 sekund - po czym wyłącza na 20 sekund i powtórnie się włącza i tak w kółko. Przy bardzo wysokich temepraturach zawnętrznych klima nie załącza się wcale - czy miałeś podobne objawy?
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam.
S.C.
  • Odpowiedz

senior

2008-06-04, 21:48:00
Zaawansowany użytkownik
chodziło raczej o czujnik zalodzeniowy przy parowniku, wypiąć go nie można, bo klima nie odpali, ale można go przesunąć w cieplejsze miejsce( ale to raczej w sporadycznych przypadkach cokolwiek pomoże) pozdrawiam
  • Odpowiedz

cichy1966

2008-06-05, 06:48:45
Nowy użytkownik
Co w takim razie może być powodem przerywanej pracy wentylatora klimy (i chba także sprężarki) w cyklu 5 sekund ON, 20 sekund OFF?
W jaki sposób sprawdzić, czy sprężarka jest wydolna i czy zawór działa poprawnie?.
Auto mam od dwóch miesięcy - poprzedni właściciel w zeszłym roku wymienił osuszacz i wykonał przegląd klimy - podobno wszystko było OK.
Czy w tej wersji klimatronika da się odczytać błędy bez podłaczania VAG (podobno po wciśnięciu odpowiedniej kombinacji klawiszy na klimatroniku można z wyświetlacza klimatronika zczytać błędy)
Pozdrawiam.
S.C.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa