Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

KCICHIK czy to jeszcze istnieje?

11 Odpowiedzi, 10119 Wyświetleń

zigzag

2012-01-01, 19:24:32
Nowy użytkownik
Chciałbym się dowiedzieć czegoś o KCICHIK. Ktoś korzysta z z ich strony?
Przeglądam ich stronę od jakiegoś czasu i cały czas jest to samo - nic się nie zmienia...
Zalogowałem się na ich forum i nic się tam nie dzieje (czasami ktoś coś napisze, ale rzadko).
Myślałem, że będzie to główne źródło informacji na temat chłodnictwa, ale się rozczarowałem.
  • Odpowiedz

awax

2012-01-02, 08:07:32
Top użytkownik
Witam
Sam się dziwię brakiem aktywności Członków Centrum.
Stowarzyszenie zostało założone w celu bezpośredniej współpracy osób z branży z pominięciem pośredników.Nie jesteśmy organizacją ,która miałaby "sprzedawać" wszelkiego rodzaju pseudoszkolenia,certyfikaty itd.
Prowadzimy takie szkolenia bezpłatnie dla swoich Członków,znajdujemy się na liście Ministerstwa Gospodarki jako jedna z organizacji starająca się o prawo certyfikacji firm i personelu gdy tylko zacznie ono w Polsce obowiązywać.Przewidujemy,że wówczas wiele firm będzie chciało na tym sporo zarobić i planujemy takie szkolenia prowadzić "po kosztach"
Jako Zarząd nie możemy kogokolwiek "zmuszać"do członkowstwa oraz aktywnego działania w Centrum,jednak żaden problem czy też zapytanie nie pozostało bez odpowiedzi.Staramy się pomagać w rozwiązywaniu problemów technicznych wszystkim ,którzy się do nas o pomoc zwracają.
Pozdrawiam i zapraszam do współtworzenia forum KCICHIK
  • Odpowiedz

bartek2700

2012-01-03, 17:47:49
Użytkownik
....jak to mówią reklama dzwignią handlu:-]
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-01-03, 18:35:26
Moderator
Jeszcze niejeden z tej reklamy skorzysta.
A powiedz Awax, jak w tej chwili wygląda sprawa tych certyfikacji? Gdzie to utknęło, na jakim etapie? Bo jeśli to miałoby wyglądać jak z refundacją leków, to może niech się tak nie spieszą. Cool
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

awax

2012-01-03, 19:56:10
Top użytkownik
Utknęło w Ministerstwie,a raczej w dwóch:Gospodarki i Środowiska.
Myślę,że sprawa ruszy gdy Unia nałoży kary na Polskę za zwłokę.
Szkoda tylko,że panuje dezinformacja i wielu z Kolegów nadal płaci za szkolenia i kursy,które nie mają umocowania prawnego.Z drugiej strony nie można wykluczyć ,że któreś z nich ułatwią zdobycie certyfikacji.
Tak czy owak uważam,że szkolenia i egzaminy są za drogie w odniesieniu do korzyści jakie przynoszą.
Również po wprowadzeniu docelowych certyfikatów może okazać się to fikcją jeżeli będzie mógł je "kupić" każdy i gdy nie będzie ich posiadanie egzekwowane przez Urzędy Powiatowe,którym brakuje wykwalifikowanej kadry w tym względzie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-01-03, 20:28:06 przez awax.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-01-03, 20:15:44
Moderator
nie dokończyło Ci się
  • Odpowiedz

bxz

2012-01-03, 20:17:27
Zaawansowany użytkownik
"... zrobić każdy" Wink
NO
  • Odpowiedz

wogotto

2012-01-08, 08:17:00
Użytkownik
Czy może któryś z panów słyszał o proponowanym przeniesieniu pozwolenia czy sprawdzaniu urządzeń lub też dopuszczenia do użytkowania urządzenia do Urzędu Dozoru Technicznego.
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-01-08, 19:19:17
Moderator
Ale jakiego urządzenia?
  • Odpowiedz

awax

2012-01-08, 21:35:57
Top użytkownik
Jedną z koncepcji było aby to UDT był uprawniony do wydawania certyfikatów zarówno Firm jak i personalnych.Czy coś z tego będzie ,nie wiadomo.
Uprawnienia do certyfikacji to spory zysk i jest wielu chętnych,żeby nam takie certyfikaty sprzedawać.
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-03-27, 18:20:00
Użytkownik
zigzag napisał(a):Chciałbym się dowiedzieć czegoś o KCICHIK. Ktoś korzysta z z ich strony?
Przeglądam ich stronę od jakiegoś czasu i cały czas jest to samo - nic się nie zmienia...
Zalogowałem się na ich forum i nic się tam nie dzieje (czasami ktoś coś napisze, ale rzadko).
Myślałem, że będzie to główne źródło informacji na temat chłodnictwa, ale się rozczarowałem.
Zapraszamy ,myślę,że cośsię jednak zmienia
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa