Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem z ciśnieniem

12 Odpowiedzi, 8379 Wyświetleń

markowik

2012-04-25, 20:51:57
Nowy użytkownik
witam, po napełnieniu układu w oplu corsie 900 gram,po stronie LP 2 bary,HP 5 barów ,po załączeniu sprężarki ciśnienia nie zmieniają się,jedynie LP lekko faluje.gdzie jest problem?
  • Odpowiedz

awax

2012-04-25, 20:54:05
Top użytkownik
W sorężarce
  • Odpowiedz

markowik

2012-04-25, 20:56:51
Nowy użytkownik
co to jest sorężałka?
  • Odpowiedz

awax

2012-04-25, 21:00:40
Top użytkownik
to coś co się załącza jak napisałeś.
To chyba normalne,że nie tłoczy,jakiej odpowiedzi oczekujesz?
  • Odpowiedz

markowik

2012-04-25, 21:12:24
Nowy użytkownik
dziwi mnie ciśnienie LP 2 bary po napełnieniu,bez właczania spężarki!
  • Odpowiedz

nordklima

2012-04-25, 21:14:58
Nowy użytkownik
markowik napisał(a):witam, po napełnieniu układu w oplu corsie 900 gram,po stronie LP 2 bary,HP 5 barów ,po załączeniu sprężarki ciśnienia nie zmieniają się,jedynie LP lekko faluje.gdzie jest problem?

Witam!
Po pierwsze po napelnieniu ukladu w corsie, czy w jakimkolwiek innym aucie (kiedu sprezarka czy sorężarka Tongue jest wylaczona) cisnienie po stronie LP i HP powinno byc takie samo!
  • Odpowiedz

markowik

2012-04-25, 21:18:39
Nowy użytkownik
a jak jest LP 2 bary ,to jest to dziwne i dlatego piszę
  • Odpowiedz

nordklima

2012-04-25, 21:31:40
Nowy użytkownik
markowik napisał(a):a jak jest LP 2 bary ,to jest to dziwne i dlatego piszę

na manometrach powinienes miec 2,4 bar-a LP jak chodzi sprezarka a jak nie chodzi to napewno wiecej niz 2...
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-25, 21:37:32
Top użytkownik
markowik napisał(a):witam, po napełnieniu układu w oplu corsie 900 gram,po stronie LP 2 bary,HP 5 barów ,po załączeniu sprężarki ciśnienia nie zmieniają się,jedynie LP lekko faluje.gdzie jest problem?
W serwisie?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

markowik

2012-04-26, 05:12:12
Nowy użytkownik
ja wiem ile powinno być na manometrach po nabiciu,po uruchomieniu sprężarki,co ma być ciepłe, a co zimne itd.pierwszy raz są takie dziwne ciśnienia.prosiłbym o info od osób ,które znają odpowiedż-bo może,kiedyś przyda się informacja komuś innemu.
co do sentecji życiwych to zastanówcie się co sobie przypisujecie,bo nie najlepiej o piszącym świadczą.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2012-04-26, 08:15:35
Top użytkownik
Na pewno dobry manometr LP?
  • Odpowiedz

awax

2012-04-26, 16:56:36
Top użytkownik
markowik napisał(a):ja wiem ile powinno być na manometrach po nabiciu,po uruchomieniu sprężarki,co ma być ciepłe, a co zimne itd.pierwszy raz są takie dziwne ciśnienia.prosiłbym o info od osób ,które znają odpowiedż-bo może,kiedyś przyda się informacja komuś innemu.
co do sentecji życiwych to zastanówcie się co sobie przypisujecie,bo nie najlepiej o piszącym świadczą.
Może tak Kolego Ty byś się zastanowił?
Jesteś na forum od ponad roku i wszystkie Twoje posty to pytania i oczekiwanie,że ktoś Tobie pomoże.
Czy w ciągu tego roku Ty nie mogłęś pomóc komuś innemu.
Chcesz tylko brać nie dając nic w zamian od siebie.Czy to o Tobie świadczy najlepiej?
Pozdrawiam i mogę napisać,że moim zdaniem powinieneś zmienić zawód jeżeli po co najmniej roku pracy zadajesz takie śmieszne i niedorzeczne pytania.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa