Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szkolenie online z podstaw chłodnictwa

7 Odpowiedzi, 7392 Wyświetleń

awax

2012-06-07, 20:04:28
Top użytkownik
Witam
Zarząd Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji rozważa możliwość
poprowadzenia na subforum KCICHIK bezpłatnego szkolenia z podstaw chłodnictwa.
Możliwe byłoby po każdym wykładzie zadawanie pytań przez uczestników.
Przypominam,że subforum KCICHIK jest zamknięte i dostęp do niego uzyskują członkowie Centrum .
Proszę o opinię czy takie szkolenia są Waszym zdaniem potrzebne?
  • Odpowiedz

byniom

2012-06-08, 05:59:00
Moderator
Myślę że takie szkolenia są potrzebne bo uczestnik będzie coś wiedział w podstawowym zakresie i wrazie jakis problemów z urządzeniami nie będzie zadawał pytania typu " dlaczego nie pasuje wąż od manometrów do jednostki zewnętrznej , inny gwint ? " . Po szkoleniu podstawowym uczestnicy skupiali by się bardziej na czynnościach serwisowych a nie na jakiś banalnych funkcjach żeby podejść do klimatyzatora.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-08, 20:10:51
Top użytkownik
Osobiście myślę że szkolenia podstawowe powinny być płatne prowadzodzone przez takie stowarzyszenia jak KCICHIK.Byniom jesteś z fałszywą konkurencją w Kutnie?.Firmami KRZAKAMI?Konkurencyjnymi skutecznie wiedzą uzyskaną w sposób nie formalny?Z drugiej strony nie dziwię się że kolega awax chce to zrobić mając na uwadze dobro społeczne i środowisko.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-06-08, 21:01:54
Top użytkownik
Nie tyle chodzi mi o dobro społeczne ile o dobro środowiska chłodników,o opinię jaką mają o nas Klienci.
Wielu z Kolegów zadających naiwne pytania na forum uczestniczyło już w płatnych szkoleniach i sami widzimy,że często bez efektów.Może są one zbyt zaawansowane i ta podstawowa wiedza przekazywana jest w sposób mało przystępny.
Oczywiście te szkolenia online na subforum nie miałyby na celu pełnego przygotowania do egzaminu na świadectwo kwalifikacji,a jedynie pozwalałyby się zapoznać z podstawowymi zasadami pracy urządzeń chłodniczych.
Takie podstawowe wiadomości pozwolą na lepsze zrozumienie wykładów w trakcie bezpośredniego szkolenia.
Jest tylko jeden mały problem tzn.czy są wogóle osoby zainteresowane tym żeby się uczyć chłodnictwa???
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-08, 21:35:25
Top użytkownik
Kiedyś przypłynie kontener i się wysypią.Będą naprawiali naszym dzieciom.A póżniej przypłynie kolejny i kolejny
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

tofik

2012-07-24, 07:09:56
Nowy użytkownik
Moim zdaniem bardzo dobra propozycja kiedyś pracowałem przy montażach i serwisie klimatyzacji obecnie pracuje jako technik obiektu i bardzo chętnie bym skorzystał z takiej możliwości doszkolenia się bo nie we wszystkim czuję się dobry, a jak i kiedy będzie można się dołączyć do takiego szkolenia ?.
  • Odpowiedz

awax

2012-07-24, 10:45:52
Top użytkownik
tofik napisał(a):Moim zdaniem bardzo dobra propozycja kiedyś pracowałem przy montażach i serwisie klimatyzacji obecnie pracuje jako technik obiektu i bardzo chętnie bym skorzystał z takiej możliwości doszkolenia się bo nie we wszystkim czuję się dobry, a jak i kiedy będzie można się dołączyć do takiego szkolenia ?.

Tak jak pisałem propozycja bezpłatnego szkolenia dotyczy członków Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji.
jak zostać członkiem Centrum można przeczytać na http://klimacentrum.net/index.html
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa