Witam
Zastanawialem sie czy umiescic post w klimatyzacji czy chlodnictwie jednak z racji pytanie odnosnie mozliwosci zastosdowania w klimatyzacji pisze tutaj.
Tak wiec :
Zachecony dzisiejsza temperatura przypomnialem sobie o starym niedzilajacym automacie do puszek co stoi u mnie w garazu
Automat nadeje sie do utylizacji - nie ma zadkiej elektroniki itd. Ma jednak agregat chlodniczy z parowniiem, wentylatorem.
Sterowala tym elektronika ale znalazlem tez reczny termostat z lodowki i uruchomilem na tym
Pomimo ze ma 20 lat wydaje sie ze chlodzi naprawde calkiem niezle
To maly agregat - automat o pojemnosci tylko 90 puszek.
Tutaj zdjecia :
https://picasaweb.google.com/11441499440...Chlodniczy
Na pierwszym zdjeciu widac iz do testow probowalem jak zadziala jako klimatyzacja - dmuchalo zimnym calkiem niezle. gorace za okno(przez siatke antypylkowo-komarowa) tez. Miske tylko trzeba bylo podstawic pod parownik
. Kobieta mnie jednak szybko z moim wynalazkiem pogonila z pokoju 
Podpowie ktos po parametrach ile to moze miec wat ?
Jest jeszcze na R12.
dane z tabliczki :
Volumenstrom 0,77 m3/h 2850 VPM
Verdichterendruck: 24bar
Jakies zastosowanie ? Wydaje mi sie ze bedzie brac z 500 wat wiec moze klima do malej przyczepy campingowej ?
(pewnie zagada na przetwornicy)
Znajomy pyta ile chce za to - nie mam czy to cos warte - pewnie nie - ale moze ktos podpowie ?
Pozdrawiam
Zastanawialem sie czy umiescic post w klimatyzacji czy chlodnictwie jednak z racji pytanie odnosnie mozliwosci zastosdowania w klimatyzacji pisze tutaj.
Tak wiec :
Zachecony dzisiejsza temperatura przypomnialem sobie o starym niedzilajacym automacie do puszek co stoi u mnie w garazu
Automat nadeje sie do utylizacji - nie ma zadkiej elektroniki itd. Ma jednak agregat chlodniczy z parowniiem, wentylatorem.
Sterowala tym elektronika ale znalazlem tez reczny termostat z lodowki i uruchomilem na tym
Pomimo ze ma 20 lat wydaje sie ze chlodzi naprawde calkiem niezle

To maly agregat - automat o pojemnosci tylko 90 puszek.
Tutaj zdjecia :
https://picasaweb.google.com/11441499440...Chlodniczy
Na pierwszym zdjeciu widac iz do testow probowalem jak zadziala jako klimatyzacja - dmuchalo zimnym calkiem niezle. gorace za okno(przez siatke antypylkowo-komarowa) tez. Miske tylko trzeba bylo podstawic pod parownik
. Kobieta mnie jednak szybko z moim wynalazkiem pogonila z pokoju 
Podpowie ktos po parametrach ile to moze miec wat ?
Jest jeszcze na R12.
dane z tabliczki :
Volumenstrom 0,77 m3/h 2850 VPM
Verdichterendruck: 24bar
Jakies zastosowanie ? Wydaje mi sie ze bedzie brac z 500 wat wiec moze klima do malej przyczepy campingowej ?

(pewnie zagada na przetwornicy)
Znajomy pyta ile chce za to - nie mam czy to cos warte - pewnie nie - ale moze ktos podpowie ?
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY