Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

zmiana średnicy rurociągu

9 Odpowiedzi, 7005 Wyświetleń

mister

2012-07-08, 19:12:36
Zaawansowany użytkownik
trzeba wymienić muliti z dwoma jednostkami w jednym pomieszczeniu na wiekszy on-off. położony jest rurociąg 2x 1/4 oraz 2x1/2 . nowa jednostka potrzebuje 3/8 oraz 5/8. jak myślicie czy można by skolektorować rurociąg na początku i kocńu i puścić na starym rurociągu ( po dwie rury równolegle ) ?
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-08, 19:33:48
Top użytkownik
Nie kombinuj.Prędkość przepływu spowoduje problemy z powrotem oleju.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

adamdud

2012-07-08, 20:13:18
Użytkownik
następny mentor12 a może zapytasz się najpierw o długość rur Big Grin Chyba to ważne NIE !!!! A potem pisz i doradzaj innym. Co tu się dzieje na tym forum masakra szkoda czasu chyba do awax-a trza przystąpić na dobre
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-08, 20:20:40
Top użytkownik
Ja wnioskuję że średnica inna.Żadnej wzmianki o długości jak na moje nie widzę.a może zapytasz się najpierw o długość rur Chyba to ważne NIE !!!!
  • Odpowiedz

awax

2012-07-08, 20:33:28
Top użytkownik
adamdud napisał(a):następny mentor12 a może zapytasz się najpierw o długość rur Big Grin Chyba to ważne NIE !!!! A potem pisz i doradzaj innym. Co tu się dzieje na tym forum masakra szkoda czasu chyba do awax-a trza przystąpić na dobre

Zapraszam.
Fakt,że teraz przeważają naiwne pytania i włosy jeżą się na głowie na myśl jak wielu amatorów pracuje pod szyldami SERWISU.
Mam nadzieję,że część tych pytających poza korzystaniu z porad na forum stara się chociaż poznać podstawy termodynamiki.
Masakra jest natomiast wtedy gdy odpowiedzi udzielane są przez osoby początkujące co często wprowadza w błąd.
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich,którzy chcą podnosić swoje kwalifikacje oraz tych ,którzy nie boją dzielić się własnymi.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-08, 20:47:40
Top użytkownik
awax napisał(a):
adamdud napisał(a):następny mentor12 a może zapytasz się najpierw o długość rur Big Grin Chyba to ważne NIE !!!! A potem pisz i doradzaj innym. Co tu się dzieje na tym forum masakra szkoda czasu chyba do awax-a trza przystąpić na dobre

Zapraszam.
Fakt,że teraz przeważają naiwne pytania i włosy jeżą się na głowie na myśl jak wielu amatorów pracuje pod szyldami SERWISU.
Mam nadzieję,że część tych pytających poza korzystaniu z porad na forum stara się chociaż poznać podstawy termodynamiki.
Masakra jest natomiast wtedy gdy odpowiedzi udzielane są przez osoby początkujące co często wprowadza w błąd.
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich,którzy chcą podnosić swoje kwalifikacje oraz tych ,którzy nie boją dzielić się własnymi.
Ja wnioskuję że średnica inna.Żadnej wzmianki o długości jak na moje nie widzę.a może zapytasz się najpierw o długość rur Chyba to ważne NIE !!!!
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
  • Odpowiedz

mister

2012-07-09, 18:42:09
Zaawansowany użytkownik
wszystkie rury są takiej samej długości około 12 m. agregat i parownik na tej samej wysokości.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-09, 21:05:39
Top użytkownik
Czyli kolektorując prze wymiarowany rurociąg. nowa jednostka potrzebuje 3/8 oraz 5/8.Problemy z prędkoscią czynnika.A co za tym idzie z powrotem oleju.adamdud ma rację kolejny mentor nie mający racji.Zawsze Adamdud asekuracyjnie puszczasz 28 i42.Zrób jak uważasz.Ale jeszcze posłuchał bym odpowiedzi nie uszczypliwych na tym FORUM.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-07-10, 19:18:00
Top użytkownik
adamdud ja nie twierdzę że mam rację.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa