Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem

9 Odpowiedzi, 8042 Wyświetleń

kamaaa

2012-10-10, 15:17:52
Nowy użytkownik
Witam, jest archiwum z wymogiem utrzymywania stałej wilgotności.
Mają być szafy z nawilżaczem. Oprócz firmy Trane ktoś to jeszcze
sprzedaje ?
Mówimy o małych mocach chłodniczych 5-6kW / R410a
  • Odpowiedz

radekklimat

2012-10-10, 15:35:36
Moderator
Clivet Isovel
  • Odpowiedz

Chris_W

2012-10-10, 18:53:15
Nowy użytkownik
Użytkuję właśnie takiego trane'a parę kilowatów - dośc dobrze działa - wszystko poza tym nawilżaczem. Głowny powód to technologia wytwarzania pary - plastikowy baniak, stalowe elektrody i przepuszczany prąd przez wodę. Otóż woda jest twarda u nas - i to cholerstwo co dwa miesiące załazi kamieniem (zimą intensywnie nawilża). Sprzęt ma ze trzy lata - trzy razy wymieniany zbiornik - do tego to ciągłe czyszczenie zarówno mechaniczne jak i chemiczne. Zakamienione elektrody mają duży opór, sterownik sprawdza prąd - jak jest za mały, to wyskakuje błąd nawilżacza. Sam nawilżacz jest rozwiązaniem Carela - tak samo używany tam sterownik (przynajmniej w tej szafie klimatyzacyjnej co mam).
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-10-10, 19:16:33
Top użytkownik
Błąd nie polega na technologi wytwarzania pary tylko na parametrach tego z czego on to wytwarza.A tak poza tym wystarczy poszukać na necie.Jest tego wiele.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-10-10, 19:21:43 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

zuku

2012-10-12, 20:29:36
Użytkownik
Sprawdź w TEOMIE
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-10-13, 22:40:50
Moderator
Chris_W napisał(a):(...)Sprzęt ma ze trzy lata - trzy razy wymieniany zbiornik - do tego to ciągłe czyszczenie zarówno mechaniczne jak i chemiczne. (...).
To znaczy, że zbiorniki były wymieniane za rzadko. To jest zwyczajna część eksploatacyjna, jak np filtry w samochodzie czy fleki w damskich szpilkach. Nie ma, że boli.
Co do szaf - chyba RC group też takie produkuje. (znajdziesz w goglach)
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Chris_W

2012-10-15, 09:47:44
Nowy użytkownik
klimatolog napisał(a):Błąd nie polega na technologi wytwarzania pary tylko na parametrach tego z czego on to wytwarza.A tak poza tym wystarczy poszukać na necie.Jest tego wiele.
Tylko że nie pisałem o błędzie w technologi. Widzę że czytasz co chcesz - ale taki jest urok internetowych mondrali.
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-10-15, 18:17:24
Top użytkownik
W cale tego nie pisałeś w poście 3. dośc dobrze działa - wszystko poza tym nawilżaczem
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

lukash0

2013-04-17, 19:35:52
Nowy użytkownik
A ja mam pytanko do kolegi Chris_W mianowicie ostatnio serwisowałem taki układ nawilżacz plus sterownik Emicon Pro i ciągle wywala mi błąd nawilżania otóż wymieniłem zbiornik bo w starym grzałki padły i ciągle ten błąd a przecież tam niema żadnych urządzeń kontrolnych, a wilgotność wskazuje prawidłowo
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa