Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

proszę o pomoc w doborze klimatyzatora

6 Odpowiedzi, 4913 Wyświetleń

togaj

2013-03-23, 11:08:44
Nowy użytkownik
Witam
Jestem w posiadaniu lokalu około 60m2 nieocieplonego, wysoki na 270m, brak ogrzewania. Mury mają około 70 cm więc lokal jest w miarę ciepły.

Proszę o pomoc w doborze klimatyzatora do ogrzania tego pomieszczenia, najlepiej z funkcją grzania do -20 zewnętrzne

Dopuszczam możliwość przy najniższych temperaturach dogrzewania piecykiem elektrycznym.

Poza kosztami zakupu istotny jest dla mnie koszt eksploatacji, myślę nad dwiema mniejszymi jednostkami lub jedną większą

Będę wdzięczny za porady i ewentualnie wizytówki ze śląska (zabrze, bytom, okolice)

pozdrawiam

Tomek
  • Odpowiedz

klimanovum

2013-03-23, 16:19:23
Nowy użytkownik
kolego, to Ty chyba mieszkasz w Dubaju i jesteś posiadaczem najwyższego budynku na świecie:-) aczkolwiek chyba jednak nie..
  • Odpowiedz

togaj

2013-03-23, 19:40:48
Nowy użytkownik
oczywiście wysokość 2,70m
  • Odpowiedz

coldtherm

2013-03-23, 19:58:15
Użytkownik
lepiej bo myślałem że kalkulator mi się zepsuł w metrach sześciennych
  • Odpowiedz

Kazik_N

2013-04-17, 07:21:07
Nowy użytkownik
Też całkiem niedawno montowałem klimatyzacje w całym budynku, polecam Centrum Klima (http://www.centrumklima.pl) mają duży wybór i fajne ceny.
  • Odpowiedz

Rafik834

2013-04-20, 19:40:38
Nowy użytkownik
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i troszkę zielony w temacie klimatyzacji . A chce założyć klimatyzację typu split do mieszkania. Pow 44 m2 otwarta przestrzen to około 25 m2 ( kuchnia połączona z pokojem gościnnym). Chciałbym prosić o pomoc w doborze jakiegoś w miare solidnego i nie za drogiego sprzętu chodzi mi klimatyzację inwetorową ( chyba dobrze napisałem )
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa