Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja CARRIER peugeot boxer

2 Odpowiedzi, 2376 Wyświetleń

pawelkobus

2013-06-10, 17:07:18
Nowy użytkownik
Witam serdecznie. Mam problem z chłodnio-mroźnią carrier. Busa kupiłem 2 lata temu i od kupna chłodni nie używałem bo się nie właczała. W dniu dzisiejszym znalazłem na forum jak można odczytać błąd ze sterownika. Wyświetla się błąd A-05 czyli jakiś tam błąd styków. Nie dużo myśląc zaczołem wszystko odłączać i czyścić, po czym cud uruchomiła się. Jednak hmmm niestety błąd sie wyświetla nadal a jak uruchamiam chłodnie to raz miga zielona lampka a raz czerwona i tak dłuższy czas, aż nagle po jakimś czasie sie uruchamia, ale nie zawsze chodzi stabilnie, czasami się wyłącza i załacza spowrotem przerwy sekundowe. Błąd a-05.
I jeszcze zawróce sprawę druga, czy jeśli uruchomiłem chłodnie po około 2 latach i chłodzi to czy jest to bezpieczne i czy się nic nie pospuje??? Rozumiecie mam nadzieje, nie wiem czy coś się nie popsuje po tak długim czasie??? Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Robert81r

2013-06-10, 20:24:53
Zaawansowany użytkownik
Wszystko zależy od tego jaki priorytet w działaniu ma ta chłodnia.
Jeżeli jest tak, że jak chłodnia działa to jest fajnie, a jak przestanie działać to też się nic nie stanie to możesz ją dalej eksploatować. Jeżeli natomiast chłodnia ma duże znaczenie dla Twojej firmy, pracy, działalności to myślę że powinieneś jechać na jakiś serwis i sprawdzić na początek zanim zaczniesz jej naprawdę używać.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa