Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Montaż klimatyzacji LG Prestige V

3 Odpowiedzi, 3367 Wyświetleń

rozer

2013-07-08, 20:49:00
Nowy użytkownik
Witam wszystkich forumowiczów

Ze względu na spore i dokuczliwe upały zdecydowałem się na montaż klimatyzacji w swoim mieszkaniu.
W tym celu wyszukałem firmę w "najbliższej" (20km) okolicy, kierując się szatą graficzną strony i prezentowanymi realizacjami.
Dysponując szczątkową wiedzą w tym temacie poprosiłem o ofertę, wcześniej sam typując kilka modeli (w tym Samsunga serii k). W przypadku zakupu na wiele lat, kieruje się jakością, a nie ceną.
Sprzedawca zaoferował mi modeli firmy LG H12AK, jako wydajny (na moje warunki), wysoce bezawaryjny i posiadający wszelkie możliwe funkcje/filtry etc. Odradził za to Samsunga, jako sprzęt problematyczny od strony serwisu (tu akurat miałem doświadczenie z innymi produktami tej firmy, więc zakładam, że może mieć rację.).
Cena za sam sprzęt wynosi poniżej 5000zł. Widziałem na allegro ten klimatyzator nawet 1700zl taniej, jednak spotkałem się z opiniami na forach, że mogą potem wystąpić problemy z serwisem.

Czy ten model od firmy LG to dobry wybór, czy jednak warto poszukać czegoś ciekawszego u innych producentów ?
Zależy mi szczególnie na wysokiej jakości urządzenia i funkcjach jakie oferuję.
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2013-07-08, 21:34:07
Zaawansowany użytkownik
W tej cenie znajdziesz lepszy sprzęt.
Jeżeli masz budżet do 5000 zł zł na klimę, poszukaj coś z Toshiby, Mitsubishi, Daikina
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-08, 21:36:17 przez eryk_wiking.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2013-07-09, 06:58:18
Top użytkownik
W tej cenie mieści się jeszcze Panasonic i Fujitsu choć ja osobiście polecał bym ci Mitsubishi lub Toshibę.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa