Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Atlas TEREX TM 350 ilość oleju i rodzaj

3 Odpowiedzi, 3201 Wyświetleń

plusz730

2013-08-27, 21:02:06
Użytkownik
Witam
Zwracam się z zapytaniem do Was, czy może ktoś wie, ile powinno być oleju i jaka lepkość w ładowarce TEREX TM 350 z 2008 r.
Ktoś wymieniał tam sprężarkę i z układu skąd się da "leje się olej" tzn. układ najprawdopodobniej przepełniony jest olejem, a co za tym idzie, bardzo słabe chłodzenie. Ciśnienie HP 14 bar przy 20 st.C, skraplacz czysty, wentylatory pracują- trochę za wysokie jak na takie temp. zewnętrzne. LP na razie nie zmierzę, bo osoba montująca nową sprężarkę przerobiła podejście niskiego ciśnienia likwidując port LP-dla mnie nie pojęte.
Muszę wypłukać układ, napełnić świeżym olejem oraz czynnikiem, zamontować port LP. Serwis Atlas Polska nie jest mi w stanie odpowiedzieć na to pytanie, sugerując "dasz pan pięć dych i będzie ok". "Pięć dych" to może z góry założenie, że przy serwisie układu należy tyle podać, choć i to jest dla mnie chore.
Autoklima Webasto
  • Odpowiedz

kulaseb

2013-08-27, 22:19:38
Nowy użytkownik
Podaj typ zamontowanego kompresora
  • Odpowiedz

plusz730

2013-08-28, 08:42:43
Użytkownik
Sanden SD7H15 -taki był w oryginale, a zamontowali uniwersalny BEHR 8FK 351 133 431.
Autoklima Webasto
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa