Witam, mam pewien problem z moją klimatyzacją w samochodzie. Problem polega na tym że w chlodniejsze dni klima działa poprawawnie a gdy przyjdzie upał już nie. Objawy są takie że spreżarka probuje pare razy się uruchomić ale nie może, zakreci i staje, chwila przerwy i znowu to samo. Gdy klimatyzacja działa w chłodniejszy dzień mam kod błedu na klimatroniku 22.3 a w cieplejsze 22.1. Dodam że gdy jest ciepło pochodzi chwilke i z pare minut i wywala ją zaraz. Klima nabita elegancko jak należy. Na zegarach przy probie włączenia sie spreżarki wyskakuje duże ciśnienie ponad 30 bar ale to nie wiem czy ma coś do tego ale chciałem to dodać. Bo z początku myślałem że coś się moze zapchało. Ale jakby tak było to w chlodniejszze dni by też nie działała.
22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, *22.1 (zobacz poniżej)
22.3 Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, czasem przerwa
Na moją diagnoze coś z czujnikiem wysokiego ciśnienia jest ale może ktoś bardziej sie orientuje albo już miał ten problem i mi pomoże.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-06-08, 09:48:39 przez leno.)
22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, *22.1 (zobacz poniżej)
22.3 Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, czasem przerwa
Na moją diagnoze coś z czujnikiem wysokiego ciśnienia jest ale może ktoś bardziej sie orientuje albo już miał ten problem i mi pomoże.