Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[ Carrier Xarios 200], sterownik kabinowy nic nie wyświetla

4 Odpowiedzi, 6333 Wyświetleń

boner

2014-06-17, 19:54:47
Nowy użytkownik
Witam, a wiec panowie mam taki śmieszny problem bo klima na samochodzie znaczy na pace chodzi wszystko działa, chłodzi bez problemów, ale ... sterownik w kabinie nie świeci nic nie wyświetla ani temperatury ani diody nie migają. Sprawdziłem w kablu dochodzi 5V, przyciski działają ON, OFF, SET itd. tylko nie widze co przestawiam bo wyświetlacz nie świeci. Rozebrałem go, wizualnie wygląda ok nie ma nic przepalonego ani uszkodzeń mechanicznych. A sprawdziłem jeszcze ustawienie jasności wyświetlacza - nie ma reakcji. Czy powinienem poszukać nowego sterownika ?
  • Odpowiedz

mggriso

2014-06-21, 09:29:03
Nowy użytkownik
Witam. Sterownik do wymiany
  • Odpowiedz

wenon

2014-06-23, 07:41:51
Moderator
do sprawdzenia kabel między sterownikiem kabinowym a płytą micro.
sterowniki żadko padają nie daj sie naciągnąć.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

polder300

2014-08-06, 00:03:48
Nowy użytkownik
Witam.Podłączę się z pytaniem z podobnym problemem żeby nie zakładać nowego tematu.Agregat to Xarios 500 rok prod 2011.W czasie pracy agregatu wyświetlacz kabinowy samoczynnie gaśnie i wyłącza się agregat.Panel jest ciemny nie reaguje na przyciski.Wymiana panela na drugi ,bez zmian.Wymiana kabla od panela do płyty,bez zmian.Prąd po włączeniu kluczyka na przewodzie ignition jest i dochodzi do płyty.Co ciekawe że po podłączeniu na zasilanie 380 volt agregat normalnie pracuje i działają wszystkie funkcje na panelu.Sprawdzony jest taż prąd z akumulatora do bezpiecznika 50 A przy kasecie.Jest 12 volt.To zjawisko występuje po kilku godzinach jazdy nieraz po kilku dniach.Czy może przyczyną być uszkodzenie płyty głównej?Może ktoś doradzi bo mnie już skończyły się pomysły
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa