Toyota Corolla 1998 D4D
Opis użytkownika samochodu:
- napełniana 4 lata temu
- wg niego uszkodzony przycisk włączania, bo raz się załączała, raz nie, teraz przy próbie załączenia nie świeci się dioda po kliknięciu "A/C"
Przy podłączeniu manometrów kompletna pustka w układzie.
Przy próbie napełnienia układu przycisk "A/C" nie reaguje (dioda się nie zapala, nie miga).
Z tego co wyczytałem to w razie braku czynnika lub jakiś usterek klimatyzacji dioda powinna migać.
Sprawdziłem:
- presostat
- bezpieczniki i przekaźniki pod maską
- bezpieczniki pod kierownicą
- rozebrałem przełącznik i zwierałem zgodnie ze schematem przewody 5 i 6 (zółty i niebiesko-czerwony) i bez skutku
W internecie i na schematach widnieje jeszcze bezpiecznik 40A który ma być zlokalizowany gdzieś pod schowkiem. Nie mogę go znaleźć. Może ktoś prześle foto?
Macie jakieś pomysły? Może komputer od klimy uszkodzony? Ręce mi opadły.
W załączniku schematy elektryczne i bezpieczniki.
Opis użytkownika samochodu:
- napełniana 4 lata temu
- wg niego uszkodzony przycisk włączania, bo raz się załączała, raz nie, teraz przy próbie załączenia nie świeci się dioda po kliknięciu "A/C"
Przy podłączeniu manometrów kompletna pustka w układzie.
Przy próbie napełnienia układu przycisk "A/C" nie reaguje (dioda się nie zapala, nie miga).
Z tego co wyczytałem to w razie braku czynnika lub jakiś usterek klimatyzacji dioda powinna migać.
Sprawdziłem:
- presostat
- bezpieczniki i przekaźniki pod maską
- bezpieczniki pod kierownicą
- rozebrałem przełącznik i zwierałem zgodnie ze schematem przewody 5 i 6 (zółty i niebiesko-czerwony) i bez skutku
W internecie i na schematach widnieje jeszcze bezpiecznik 40A który ma być zlokalizowany gdzieś pod schowkiem. Nie mogę go znaleźć. Może ktoś prześle foto?
Macie jakieś pomysły? Może komputer od klimy uszkodzony? Ręce mi opadły.
W załączniku schematy elektryczne i bezpieczniki.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY