Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

DEF w sterowniku ELIWELL ID 971/Wymiana czynnika w spr. polhermetyc

4 Odpowiedzi, 3705 Wyświetleń

bercow

2015-03-06, 16:51:22
Nowy użytkownik
Witam.

Mam takie dwa problemy.
1. Strownik ELIWELL ID 971 od 974 rozni sie dodatkowym przekaznikiem na wentylator. Ale moj problem polega na tym, ze jak w 971 wymuszam DEF przyciskiem to przekaznik DEf w ogole nie reaguje, nie zmiena swojego polozenia, w 971 natomiast wszystko dziala prawidlowo. Sprawdzilem na dwoch sterownikach, oba nowe, w ustawieniach mam DEF elektrycznie. Czy tak wazny jest ten wentylator ?

Dlaczego pytam. Otoz w 971 mamy styki 1- 2/ 3- (1 z 3 zwarte, podczas DEF powinien sie przelaczyc na 1 z 2) i wlasnie pod 1 i 3 bym chcial podlaczyc wentylator, ktory i tak dziala zawsze, chyba ze wlasnie wlaczony DEF, badz otwarte sa drzwi.
Manual
http://www.elgra.info.pl/instrukcje/regu...%20971.pdf
http://www.iglotech.com.pl/uploads/categ...107c8c.pdf

2. Nastepnie mam sprezarke polhermetyczna ktora miala nieszczelnosc na jednym z zaworow rozpreznych, nakretka byla chyba stalowa, czas odcisna swoje pietno i laczenie przepuszczalo. Maszyna stara, ale nadal sprawna, i dodatkowo dosyc droga. Problemem jest czynnik R22, ktory raz, ze jest ciezko dostepny, a dwa jest drogi, badz jak ktos woli nie wolno i ble Tongue Zastanawiam sie nad wymiana czynnika i oleju na cos "bardziej ludzkiego". Normalnie bym sobie darowal, ale ze to sprezarka polhermetyczna i moge wszystko ladnie wyczyscic, nalac nowy olej itd. zastanawiam sie czy ma to sens, i czy w ogole ma szanse zadzialac. Nie jestem w stanie podac modelu, R22, 1,5kg gazu, maszyna do lodow. Wiecej danych nie ma.
  • Odpowiedz

stoo

2015-03-06, 18:33:35
Użytkownik
Nie reaguje bo moze masz temp wyzsza niz w parametrze dst?
  • Odpowiedz

bercow

2015-03-06, 18:39:36
Nowy użytkownik
Z tego co pamietam wtedy wyswietlacz miga trzy razy, ale ustawialem juz temp an nizsze, i tak zadnej zmiany.
  • Odpowiedz

joker

2015-03-10, 20:34:54
Zaawansowany użytkownik
Smile
bercow napisał(a):Witam.

Mam takie dwa problemy.
1. Strownik ELIWELL ID 971 od 974 rozni sie dodatkowym przekaznikiem na wentylator. Ale moj problem polega na tym, ze jak w 971 wymuszam DEF przyciskiem to przekaznik DEf w ogole nie reaguje, nie zmiena swojego polozenia, w 971 natomiast wszystko dziala prawidlowo. Sprawdzilem na dwoch sterownikach, oba nowe, w ustawieniach mam DEF elektrycznie. Czy tak wazny jest ten wentylator ?

Dlaczego pytam. Otoz w 971 mamy styki 1- 2/ 3- (1 z 3 zwarte, podczas DEF powinien sie przelaczyc na 1 z 2) i wlasnie pod 1 i 3 bym chcial podlaczyc wentylator, ktory i tak dziala zawsze, chyba ze wlasnie wlaczony DEF, badz otwarte sa drzwi.
Manual

http://www.iglotech.com.pl/uploads/categ...107c8c.pdf

2. Nastepnie mam sprezarke polhermetyczna ktora miala nieszczelnosc na jednym z zaworow rozpreznych, nakretka byla chyba stalowa, czas odcisna swoje pietno i laczenie przepuszczalo. Maszyna stara, ale nadal sprawna, i dodatkowo dosyc droga. Problemem jest czynnik R22, ktory raz, ze jest ciezko dostepny, a dwa jest drogi, badz jak ktos woli nie wolno i ble Tongue Zastanawiam sie nad wymiana czynnika i oleju na cos "bardziej ludzkiego". Normalnie bym sobie darowal, ale ze to sprezarka polhermetyczna i moge wszystko ladnie wyczyscic, nalac nowy olej itd. zastanawiam sie czy ma to sens, i czy w ogole ma szanse zadzialac. Nie jestem w stanie podac modelu, R22, 1,5kg gazu, maszyna do lodow. Wiecej danych nie ma.
417-a Cool
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa