Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Opłacalność działalności

9 Odpowiedzi, 7660 Wyświetleń

obser

2015-05-04, 07:08:53
Top użytkownik
Koledzy,jak myślicie,czy poniższa oferta,a jest ona nie jednorazowo,a stale pozwoli temu serwisowi na prawidłowe utrzymanie sprzętu,a tylko mi bruździ (jeszcze musi z tego odpalić dolę firmie)

?39,90 zł zamiast 120 zł za usługę dla 1 samochodu,
?78,90 zł zamiast 240 zł za usługę dla 2 samochodów,
?109,90 zł zamiast 360 zł za usługę dla 3 samochodów.

Serwis klimatyzacji:
?wstępna kontrola ciśnienia w układzie
?pełny cykl oczyszczania
?usunięcie starego oleju
?wytworzenie próżni w układzie i sprawdzenie szczelności
?aplikacja nowego oleju
?odgrzybianie klimatyzacji ozonowaniem
?nabicie czynnika chłodzącego: do 100 g
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-05-04, 11:07:41
Moderator
Ale co to jest?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2015-05-04, 11:19:30
Top użytkownik
Dostał maszynę z dotacji UP więc może sobie na to pozwolić,ale do czasu.Jak przyjdzie serwisn kombajnu to się ob.....ra
  • Odpowiedz

radekklimat

2015-05-04, 17:56:06
Moderator
Jak maszynką wymienia sie olej w układzie klimatyzacyjnym w aucie i na czym polega cykl pełnego oczyszczania?
To pytanie do autora postu.
  • Odpowiedz

Haurox91

2015-05-04, 19:35:40
Użytkownik
"Nabicie czynnika chłodzącego do 100 g", a więcej to nie łaska ? albo 50 zl za kolejne 100g ? Big Grin Tadeusz to słusznie podsumował. Spokojnie musisz wytrzymać, raz drugi trzeci nabije klienta w butelkę to za 4 przyjadą do Ciebie. Posiadanie kombajnu nie czyni z goscia fachowca, a po cenach widać, że nim nie jest.
  • Odpowiedz

obser

2015-05-06, 06:08:56
Top użytkownik
Pisaałem kiedyś na forum,że mam niedaleko takiego gościa co non-stop się ogłasza ze sewisem na Gruponie za 59 zł,ale teraz zmienili cenę.A ogłasza się tak prawie od roku,ale teraz to trochę chyba przegiął.Tak się zastanawiam za ile ja mam to robić,bo nawet jak tam ludzie nie pojadą,a przyjadą do mnie,to dużo z nich czytała to,nawet o tym mówili,a ja nie wiedziałem co odpowiedzieć.Za prawie 40 zł,to mam wyciągać maszynę,płacić za jej serwis,zdzierać porządny 15g ozonator?Pewnie ma 0,5g wkłada go na 10 min i ludzie myślą,że mają odgrzybianie.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-05-06, 10:27:14
Top użytkownik
Kiedyś znajomy mi powiedział że po co ja nabijam tyle ile powinno być skoro działa przy 1/3 tego co powinno być Wink Więc spokojnie, przyjdzie taki czas że wrócą do ciebie i poproszą o normalny serwis i będą szczęśliwi że zapłacili tyle ile powinni.
  • Odpowiedz

obser

2015-05-06, 14:12:20
Top użytkownik
Obyś był dobrym prprokiem,ja w tym względzie mam trochę inne zdanie.Ludzie teraz ze zrozumiałych względów patrzą przeważnie na kasę,bo nikomu (poza wyjątkami osób co są przy żłobie) się nie przelewa.Tylko dlaczego taka gnida robi to niedaleko mnie?A tak pociągając temat,to koledzy jakiego cennika używacie,ja 100 pełen serwis z automatu z co najmniej 25 min próżnia bez liczenia czynnika 100 zł,ozonowanie,ale prawdziwe ozonatorem 15 g 60 zł (jak przeliczyłem popularnymi 0,5g powinno trwać ok 6 godzin),ultradźwięki 60 zł + koszt preparatu Erracom 40 zł, Hella 60 zł. w tym jak się komu zdarzy zaworek,lub nakrętka zabezpieczająca port free.Maszyna serwisowana Texa 760R 2 letnia po wymianie filtrów,oleju,tarowana.Dużo to czy mało?
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-05-11, 21:22:31
Moderator
Bodajże na tym forum, ktoś kiedyś napisał: "Nie obrażamy klientów niską ceną."
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa