Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Renault Megane II spory problem

1 Odpowiedzi, 1810 Wyświetleń

kaczor2502

2015-08-09, 18:05:57
Nowy użytkownik
Witam, opiszę swój problem niestety w kilku warsztatach nie za bardzo byli chętni mi pomóc.
Mianowicie w samochodzie Megane II 1.9dci z 2003 roku. Nabiłem jakiś czas temu klimatyzację z kontrastem, niestety nie odpaliła - okazało się że winny był czujnik ciśnienia. Po wymianie klimatyzacja ruszyła ale padła sprężarka. Pojechałem na ściągnięcie czynnika i okazało się, że z 550 gram zostało 160. Okazało się że na chłodnicy gdzieś uchodziło. Wymieniłem chłodnicę, osuszacz oraz sprężarkę na używaną. Nabiłem klimatyzację ruszyła bardzo dobrze chłodziła około 30 minut. Po tym czasie wywaliło bezpiecznik. Wymieniłem kilka bezpieczników i od razu przy próbie włączenia od razu bezpieczniki wybija. Byłem na sprawdzeniu ilości czynnika bo myślałem że jest ubytek, ale czynnika było tyle ile zostało nabite. Jak sprawdzić samą sprężarkę, rezystancja na cewce wynosi 4,1 Ohm więc wydaje mi się że jest w normie. Podejrzewam 3 miejsca gdzie może występować problem, sama sprężarka, przewody UCH - sprężarka lub sam moduł UCH. Po podpięciu Clipa błędów mi nie wykazuje więc chyba najmniej prawdopodobne UCH i przewody.
Proszę o pomoc bo już 3 miesiące grzebie i nie umiem tego porządnie naprawić
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa