Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dobór klimatyzacji do domu

6 Odpowiedzi, 4085 Wyświetleń

dwee

2015-08-12, 15:08:50
Gość
Cześć

jestem na etapie poszukiwań klimatyzacji - wczoraj udałem się do jednej z lokalnych firm w celu wyliczenia kosztów.

Potrzebuję aby klimatyzowane były 3 pomieszczenia 2 sypialnie / po 20mkw / + salon ok 40mkw.

Polecono mi rozwiązania z firmy Sinclair
Multisystem Series
Agregat - MS-E28AIN
i jednostki w pomieszczeniach - MS-H07AICN PT x 2szt. MS-H18AICN x 1szt

całość z montażem za 10500zł brutto po rabatach. - w tym jest także dojazd do mnie ok 60km

Jak myślicie to dobre rozwiązanie - bo firmy kompletnie nie znam - ale ponoć dobrze znana w branży. Ewentualnie czy jest jakieś bardziej ekonomiczne rozwiązanie bo nei ukrywam po cichu liczyłem na mniejsze koszty
  • Odpowiedz

radekklimat

2015-08-12, 16:27:14
Moderator
Są tańsze rozwiązania ale to totalna chinszczyzna i nie byłbyś zadowolony choć tego Sinclera do domu bym nie założył, raczej jak już to LG, Panasonic, Daikin
  • Odpowiedz

manitou

2015-08-12, 16:42:56
Użytkownik
Witam posiadam taki układ jak opisano tj 28 zew i 3j wew.sinclair. Agregat jest cichy ale oczywiście jest to sprzęt chińsk.. Plusem jest stabilny dystrybutor. (podobno). Jak chciałem multi lg to cena była o kilka dobrych tys. Większa.
  • Odpowiedz

DBKlima

2015-08-13, 06:47:34
Top użytkownik
Jaki stabilny dystrybutor :lol: nie ma czegoś takiego.... jaka stabilizacja w naszej branży. Jest zbyt dużo czynników i niewiadomych które nawet największego dystrybutora mogą wywalić do góry kopytami.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

manitou

2015-08-13, 18:47:27
Użytkownik
Wiadomo ale jeśli można zamówić części do czegoś na r407c to chyba nie jest zle Cool
  • Odpowiedz

obser

2015-08-13, 19:04:12
Top użytkownik
Ja ostatnio w swojej firmie zamawiałem płytę do j.z multi 3x na r-22 i była za 4 dni. Zakładałem to 12 lat temu.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa