Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja LG P09RL 2,5KW

6 Odpowiedzi, 4420 Wyświetleń

WIX

2015-09-26, 08:12:47
Gość
Witam serdecznie.
Miesiąc temu profesjonalna firma założyła mi klimatyzacje firmy LG P09RL 2,5KW. W trakcie użytkowania zauważyłem, że jednostka zewnętrzna (umieszczona się na balkonie na ziemi na plastikowych podstawach) w pewnych zakresach pracy strasznie przenosi drgania do wnętrza domu. Zadzwoniłem do firmy, fachowcy przyjechali i założyli podkłady antywibracyjne takie jak pod pralkę. W sumie usterka nie zniknęła. Zastanawiam się czy tak ma być. Dodatkowo, gdy włączam funkcję - silent "cichej pracy" na pilocie pojawia się ikonka ale zarówno jednostka wewnętrzna jak i zewnętrzna ciszej nie pracuje. Ostatnie pytanie dotyczny jonizatora po jego uruchomieniu zaraz po zakupie przez kilka pierwszych dni słychać było bardzo ciche "klikanie" po 4 dniach użytkowania nic nie słychać, czy to prawidłowy objaw.
Z góry bardzo dziękuje za porady.
  • Odpowiedz

Kikson

2015-09-26, 18:03:32
Użytkownik
Przeczytaj instrukcję użytkownika, poźniej zadawaj pytania. Bez obrazy ale jesteś przykładem typowego Kowalskiego, który nie czyta instrukcji obsługi, zadaje pytania, po otrzymaniu odpowiedzi i tak wie swoje.
  • Odpowiedz

Wil

2015-09-27, 08:03:56
Nowy użytkownik
Instrukcję przeczytałem, myśle że instalatorzy z firmy zakładającej klimatyzację również - ale problem przenoszenia drgań i wibracji nadal istnieje. Dlatego poprosiłem o jakiej porady........... Dziękuję.
  • Odpowiedz

byniom

2015-09-27, 11:19:03
Moderator
Jak długa jest ta instalacja ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Wil

2015-09-27, 11:44:50
Nowy użytkownik
Instalacja ma 3,5 metra długości.
Czy ta funkcja silent jest wyraźnie odczuwalna, u mnie brak reakcji po jej włączeniu......
  • Odpowiedz

DBKlima

2015-09-28, 07:06:23
Top użytkownik
Nie wiem jak jest w LG ale jeśli twoje ustawienia dla urządzenia były zbliżone do funkcji silent to efektu może nie zauważasz, masz instrukcję poczytaj.
Jeśli agregat lata jak dzika świnia po balkonie powinieneś dopłacić do podstaw wykonanych z "gumy" z wtopioną szyną aluminiową niestety różnica w cenie około 150 zł.
Co do jonizatora to stanowczo przeczytaj instrukcję lub zapytaj instalatora.
Zastanawia mnie to od dawna czemu ludzie na siłę szukają ukrytych wad Big Grin Volkswagen Das Auto Da Da Da
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa