Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 57 58 59 60 61 … 166 Dalej
  • alexa

Faktury na 8% VAT za montaż klimatyzacji- Urząd Skarbowy

28 Odpowiedzi, 23220 Wyświetleń
Wstecz 1 2

lodowyMiś

2016-04-08, 16:19:46
Nowy użytkownik
!!!!!!!!!!!!!!!!!. wiec potwierdza sie co mowilem
www.facebook.com/icemen.klimatyzacje
  • Odpowiedz

lodowyMiś

2016-04-08, 16:21:09
Nowy użytkownik
ale jak znajde za tydzien czas to pojde do urzedu skarbowego i dopytam, wkoncu lepiej sie zapytac i na podstawie ich dokumentow i rozporzadzen wiedziec
www.facebook.com/icemen.klimatyzacje
  • Odpowiedz

obser

2016-04-11, 12:36:31
Top użytkownik
Co da Ci gadanie z urzędnikiem.I tak to nie miarodajne.Uwirzcie przyczepią się na 100% do jednostki zewnętrznej,która jest poza lokalem mieszkalnym.Najwyżej zdecydowałbym się na montaż 8% klimatyzatora okiennego wpuszczinego w ścianę,robiłem już takie coś,ale w lokalach DG. Ja na 8% przenigdy nie założę klimatyzacji,nawet jak urzędnik powie ,że można. Taj jak kiedyś pisałem , czytałem o sytuacji,że ktoś wyfakturował montaż jednostki wewnętrznej na 8% (oczywiście zawyżył fakturę) i do tego zrobił drugą fakturę na skraplacz. I tak US zbił to w jedno i zrobił 23% za całość. Oczywiście zrobisz tak dobrze dla Klienta, bo Ty za to zapłacisz i jeszcze jakąś nawiązkę na pewno dostaniesz. Urzędnicy przy kontroli zaczynają od kosztów, potem obniżonego Vatu, i potem dopiero jadą dalej do skutku, bo jak mają prikaz 8-% kontroli pozytywnych, to muszą.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa