Witam,
Mam pytanie: Czy klimatyzator na wode generuje wilgoć w mieszkaniu?
pozdrawiam
Mam pytanie: Czy klimatyzator na wode generuje wilgoć w mieszkaniu?
pozdrawiam
Witam,
Mam pytanie: Czy klimatyzator na wode generuje wilgoć w mieszkaniu? pozdrawiam
ten wynalazek to nie jest klimatyzator .
,,Klimatyzator na wodę" ? czyli taki do którego wlewasz wodę i jest chłodniej czy taki w którym skraplacz jest skraplaczem który oddaje ciepło do wody? sprecyzuj, wklej zdjęcie.
Ja odradzam stanowczo, w tamtym roku zakupiłem taki badziew. Jak wlewałem wode to nic nie dawało, zamienilem wode na kostki lodu. Wiatrak wial ciutke chlodniej niz zwykly wiatrak ale przez jakies 10 min az sie lod rozpuscil, pozniej wial jak zwykly wiatrak. Pieniadze w błoto... Przestrzegam przed takimi ustrojstwami bo jak raz użyjesz to później nie chcą przyjąć zwrotu...
jakubor napisał(a):Witam, Klimatyzer "na wodę" wykorzystuje parowanie wody odbierające ciepło z pomieszczenia.Jest oczywiste,że para wodna wpływa na podwyższenie wilgotności względnej .
Nie polecam, używałem w tamtym roku. Fakt, nawilża powietrze ale niestety nie schładza powietrza tak jakbym chciał. U mnie wkłada się bloczki zamroczone i tylko dopóki są lodowate to chłodzą czyli ok godziny. Nie polecam także z powodu dużego poboru prądu (przynajmniej mój taki był)
devil251 napisał(a):Nie polecam, używałem w tamtym roku. Nie polecam także z powodu dużego poboru prądu (przynajmniej mój taki był)Coś podobnego. 120W?
może chodzi o klimakonwektor :lol:
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Ludzie niczym mnie już nie zaskoczą
![]()
Parę wodną można z powrotem usuwać z powietrza (nie ogrzewając go) za pomocą stężonego roztworu soli. Pisałem o takim urządzeniu na http://www.forum.klimatyzacja.pl/topic/1...y-h2onacl/ - jest to przykład klimatyzatora absorpcyjnego. Co o tym myślicie?
|