Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Prośba o pomoc

22 Odpowiedzi, 18495 Wyświetleń

rafał///24

2008-01-14, 11:29:02
Nowy użytkownik
Witam! Jako ze w tym roku kończę studia zaczynam rozglądać sie za jakimś zajeciem dla siebie. Pomyślałem o montazu klimatyzacji...Mam tu na myśli montaż w małych pomieszczeniach. Zaznaczam ze nie wiem nic o tym biznesie. I tu zwracam sie o pomoc do bardziej doświadczonych. Co jest mi potrzebne zeby zacząć? Mam tu na myśli jakie musze mieć certyfikaty i umiejętnosci?Może jest tu ktoś kto jeszcze kilka lat temu znajdował sie w podobnej sytuacji do mojej i jest w stanie mi teraz doradzić...Dziekuje za wszystkie wskazówki!Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-01-14, 17:06:11
Moderator
ja w takiej sytuacji bylem 12 lat temu a powiedz co za studia skonczyles
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-14, 17:32:48
Nowy użytkownik
niestety skończyłem pedagogike...Może Pan mi odpowiedzieć czy nie da sie tego jakoś
nauczyć...Czy monowanie klimatyzacji w małych pomieszczeniach jest skomplikowane?
  • Odpowiedz

bodzio

2008-01-14, 19:44:35
Zaawansowany użytkownik
A pracy po Twoich studiach nie ma? Pedagogika to nie taki zły kierunek.

Co do chłodnictwa to w mojej ocenie tego ciągle człowiek się uczy. Sama szkoła nie wystarcza a za nowościami czasami ciężko nadążyć.
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-14, 20:52:49
Nowy użytkownik
mysle ze prace bym znalazł. Ale jak przejrzałem lokalną gazete nie znalazłem zadnej firmy która sie tym zajmuje. A w necie(w katalogu firm) jest jedna firma która działa w pobliskim mieście. Wiem ze musze zakupić odpowiedni sprzet, pomocnikiem byłby mój ojciec bo też niestety nie pracuje...Chciałbym tylko zeby ktoś doswiadczony chociaż troche mnie nakierował...Nie chce sie porywać na jakieś duże instalacje, bo jestem realista..Montowałbym tą klimatyzacje w domkach jednorodzinnych, małych biurach...od czego mam zacząć?Ściagnąłem sobie instrukcje do klimazytora LG i zaraz ją przeczytam.Może mi ktoś pomóc?
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-14, 21:07:34
Nowy użytkownik
Przede wszystkim co musze umiec zeby móc montować klime w małych domkach?czy wystarczy to ze umiem posługiwać sie podstawowymi narzedziami?jak to wszystko wygląda?
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-14, 21:09:32
Nowy użytkownik
czy potrzebny jest ten certyfikat zezwalający na prace ze srodkami niszczącymi warstwe ozonową?Jakie narzedzia musze kupić?
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-14, 21:10:42
Nowy użytkownik
aha, jeżeli czujecie ze porywam sie z motyką na słońce to napiszcieSmile
  • Odpowiedz

awax

2008-01-15, 09:25:05
Top użytkownik
rafał///24 napisał(a):aha, jeżeli czujecie ze porywam sie z motyką na słońce to napiszcieSmile
Myślę,że nie.
Będzie to jednak wymagało trochę pracy i niestety nakładów finansowych.
Życzę powodzenia i jeżeli będę mógł pomóc to zapraszam
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-15, 10:55:42
Nowy użytkownik
Może znajdzie sie osoba, która ukończyła taki kurs, a wcześniej była laikiem w tych sprawach...Czy taki kurs wiele może nauczuć?
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-01-15, 17:31:32
Nowy użytkownik
Witam a morze interesuje cię praca w tym temacie na serwisie we Wrocławiu
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-15, 18:07:08
Nowy użytkownik
to byłoby chyba najlepsze rozwiązanie, tylko ze ja jestem z mazowszaSad
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-15, 18:15:49
Nowy użytkownik
Zainteresowałem sie dzisiaj tymi kursami w Krakowie. Niestety nie ma już wolnych miejsc...
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-01-15, 20:44:43
Moderator
a z kad dokładnie jestes
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-15, 23:22:41
Nowy użytkownik
z siedlec
  • Odpowiedz

rafał///24

2008-01-15, 23:25:32
Nowy użytkownik
możesz mi jakoś pomóc?
  • Odpowiedz

rudy102

2008-01-26, 12:51:54
Nowy użytkownik
Hej kolego...najważniejszy jest pomysł- ten już masz...stawiaj następny krok.
Kazdy gdzieś zaczynał.... ja robiłem w firmie klomatyzacyjnej za darmo..tj. za naukę... To b. dobry sposób żeby zobaczyć w praktyce jak i co... . Jestem z wawy, chętnie Ci odpowiem na pytania
  • Odpowiedz

daniel28

2008-01-26, 14:00:03
Użytkownik
Witam kolegę. Zgadzam sie z moim poprzednikiem ,najlepiej jest sie zaczepić do jakiejś firmy na około 2 miesiące, bo tyle potrzeba żeby sie nauczyć montować klimatyzatory, oczywiście trzeba mieć trochę pojęcia o elektryce i sterowaniu, a później możesz próbować sił sam, tak ja to robię. Trochę ciężko, ale mam nadzieje że będzie lepiej. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

MIG

2008-02-25, 01:30:59
Nowy użytkownik
Witam wszystkich jestem nowy na forum Dzień Dobry. W Siedlcach jest przecież firma tel 025 633 01 00 chyba nawet duża
  • Odpowiedz

llort

2011-04-27, 20:17:47
Zaawansowany użytkownik
Martwi mnie jedna rzecz gdzie ludzie posiadający wiedzę na dany temat wciągają się do kanalizacji.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-04-28, 11:56:37
Użytkownik
rafał///24 napisał(a):aha, jeżeli czujecie ze porywam sie z motyką na słońce to napiszcieSmile

Porywasz się Smile nie masz doświadczenia w tej branży, najlepiej jak byś już pracował w tej dziedzinie. Nie mając pojęcia co tak naprawdę należy zrobić aby montaż był wykonany prawidłowo nic wielkiego nie zdziałasz. Możesz tylko sobie narobić złej opinii i nie zadowolonych klientów. Szkolenia tak do końca nie są 100% odzwierciedleniem tego co dzieje się na miejscu montażu. Nauczą cię jak zdjąć obudowę urządzenia podpiąć przewody itp. Najważniejsze to żebyś miał odpowiednie uprawnienia np. SEP i kilka innych. Na początek musisz sporo zainwestować żeby móc zarabiać. Ale grunt to wiedza i obycie.

Pozdrawiam
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

barbie

2011-04-28, 17:17:35
Top użytkownik
to jest stary odgrzewany kotlet .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa