Poszukuje ekonomicznego rozwiązania do podniesienia komfortu głownie wieczorem w dwóch małych pokojach w bloku. Czy da rade jedną jednostką osiągnąć efekt. Myślałem aby jednostkę zamontować wprost na drzwi drugiego pokoju kolor żółty na schemacie. Dostałem dobrą ofertę na Fuji 3,5kw z 5 letnia gwarancję.
Jeden Split na dwa małe pokoje
9 Odpowiedzi, 4647 Wyświetleń
Ruch w temacie widze duży. To doloze jeszcze pytanie o.opinie na temat firmy haier
Skoro masz już ofertę to i pewnie instalatora, niech on zrobi wizje idoradzi
Będzie jak piszesz. Ale poradzić na forum http://telewizor.eu/forum/ zawsze warto
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-03-05, 14:52:25 przez przemas22.)
Nie wiem czy warto,bo taki rysunek prawie nic nie mówi,okna,izolacja,orietacja w kierunkach świata,strop,korytarz,czy czasem nie schody w dół,różne rzeczy mają wpływ.Najlepsza jest wizja lokalna,poza tym jak tu nabędziesz rad i będziesz dyrygował,to potem instalator powie Ci,że masz założone na własną prośbę.Lepiej dobrać zamiast urządzenia pewną firmę i zdać się na fachowców.Jak sknocą,to poprawią,bo będą się bać o reputację.Jeden nizadowolony klient to minus kilkunastu potencjalnych.
Urządzenia się unifikują,większość to tylko brendowanie, ostatnio się zdziwiłem jak zobaczyłem 2 blachy montażowe pod jw. innych firm identyczne jota wjotę na pewno na tej samej prasie robione. A firmy mocno konkurencyjne wzajemnie i znane.
Wg mnie w pokoju nr 1 od lewej nie będziesz miał zadanej temperatury tylko wyższą o kilka stopni. Lepiej tutaj zamontować 2x2kW
Przy takim ustawieniu pomieszczeń obojętnie jakbyś tą pojedynczą jednostkę ustawił i tak nie będzie dobrej cyrkulacji powietrza. Albo rozbije się o jedną ścianą albo o drugą. Zgadzam się z poprzednikiem, lepszy mały multik 2 x 2,1 kW, albo dwa splity , w zależności na co pozwoli spółdzielnia.
No ale czy te że jednostka bedzie wisiała naprzeciwko drzwi wejsciowych do drugiego pokoju. A odległość od nawiewu do tych drzwi bedzie ok 2m nie poprawia sytuacji ?
Jak dla mnie to multi agregat MXZ 2D33 i EF18 x2
Części oraz urządzenia firmy Daikin
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości