Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja samochodowa
Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 97 Dalej
  • alexa

Dziwny szum klimatyzacji .

31 Odpowiedzi, 36004 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Tadeusz4321

2016-04-09, 08:05:52
Top użytkownik
joker napisał(a):W koparkach są wyższe cisnienia na wężach Smile
Niestety ale nie.W klimatyzacji musza być takie same jak w każdym aucie.Chyba wiadomo dlaczego
  • Odpowiedz

radekrp90

2016-04-18, 10:50:42
Użytkownik
A ja się tylko niejako wtrącę.
Nie jestem z "branży" (jedynie wykształcenie pozwalające powiedzieć coś więcej o układzie chłodniczym niż, że chłodzi Smile ), a jedynie użytkownikiem ale nie o tym.

Jak dla mnie cała ta ustawa/przepis/rozporządzenie to pic na wodę napisany przez osoby zupełnie bez wiedzy technicznej.

Samo szkolenie dla osoby w temacie to jedynie (jak dla mnie) opis wypełniania druczków. Rejestr gazów już i tak jest, a teraz doprowadzi to tylko i wyłącznie do, że albo gazy będą sprowadzane (czy raczej przemycane) spoza UE (kto wie jakiej jakości) lub, co gorsza, napełnianie odbędzie się jakimś propanem czy innym butanem (jak dobrze pamiętam mającym bardzo podobne własności do R134a).

A co do ubytków rocznych - czy to przypadkiem nie jest tak, że R134a jest gazem nie trwałym i to ta nietrwałość powoduje ubytki (wielkość molekuł)?
  • Odpowiedz

miroslawK765

2020-06-18, 12:24:03
Nowy użytkownik
Ja z każdym problemem z autem udaję się do [reklama] Profesjonalna obsługa. Też miałem problem z klimatyzacją i szybko uporali się z usterką.
  • Odpowiedz

obser

2020-06-18, 12:27:51
Top użytkownik
Też tam wszyscy będziemy jeździć, do dobrego serwisu to i warto 500km w jedną stronę pojechać.
  • Odpowiedz

hrabiap

2020-06-18, 15:02:05
Użytkownik
obser napisał(a):Też tam wszyscy będziemy jeździć, do dobrego serwisu to i warto 500km w jedną stronę pojechać.
dobrze gada! Wódki mu dać!
  • Odpowiedz

obser

2020-06-18, 16:50:05
Top użytkownik
I upust będzie miał, a wiadomo, że poznaniaki to każdą złotówkę oglądają 2x.
A ile musiał się narobić, aby odkopać temat z ponad 4 lat?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-06-18, 16:51:09 przez obser.)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa