Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 55 56 57 58 59 … 166 Dalej
  • alexa

Problem z odczytaniem kodu w LG

8 Odpowiedzi, 3403 Wyświetleń

byniom

2016-05-18, 13:51:15
Moderator
Mam problem z odczytaniem kodu w multi LG . Jednostka zewnętrzna ma podpięte 4 jednostki wewnętrzne i na każdej taki sam objaw. Po właczeniu następuje otworzenie manetki poziomej , zaczyna generować kod błędu i następnie manetka się zamyka. Podejżewałem że któryś chodzi na grzaniu a ja włączałem na chłodzenie ale wykluczyłem to. Problem generalnie mam z interpretacją kodu w jednostce wewnętrznej bo z ilości błysków diód wychodzi mi kod 42 . Takiego nie ma w żadnej instrukcji a jest kod 32 i teraz nie weim czy po rozpoczęciu generowania błędu czy pierwsze mrugnięcie diody zielonej ( pierwsza z lewej) oznacza już generację błędu czy sygnalizację że jest zasilanie a następne są dopiero właściwe do odczytu . Wychodzi mi że pierwsza dioda mignie cztery razy a pomarańczowa dwa . Wszystkie jednostki wewnętrzne podają ten sam błąd . Jeżeli to 32 no to dalej wiem co robić natomiast jeżeli 42 to nigdzie nie mogę znaleźć co taki kod oznacza.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

barbie

2016-05-18, 14:20:22
Top użytkownik
to będzie 24 za wysokie lub za niskie ciśnienie -podłącz manometry .
  • Odpowiedz

byniom

2016-05-18, 15:16:33
Moderator
Jednostka zewnętrzna nie startuje a ktrórą wewnętrzną bym nie włączył to od razu generuje błąd i manetka się zamyka, nawet wentylator ni ruszy. Na 24 mi to nie wygląda bo widzę cztery błyski zielonej diody i dwa następnej ale mówię że ten pierwszy błysk to może być sygnał o zadziałaniu a następny dopiero mówi o błędzie i wygląda jak cztery.
  • Odpowiedz

popeye

2016-05-18, 17:02:18
Użytkownik
usterka czujnika cisnienia lub brak czynnika w układzie
  • Odpowiedz

Amfan

2016-05-19, 19:59:30
Top użytkownik
spróbuj najpierw zrobić twardy reset, potem włącz z pilota jedną.
  • Odpowiedz

byniom

2016-05-19, 20:13:21
Moderator
dopiero w przyszłym tygodniu tam podjadę to posprawdzam.
  • Odpowiedz

aras

2016-05-20, 05:29:13
Użytkownik
24 raczej, wymiana czujnika nc w jz. Zainstaluj sobie na smarku aplikacje LG od wienkry Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-20, 05:31:58 przez aras.)
  • Odpowiedz

byniom

2016-05-20, 07:42:12
Moderator
mam tą aplikacje i mam inne dokumentacje , mój problem to odczyt błysków bo zielona dioda tak błyska jak by to była cyfra cztery ale może się mylę wydaje mi się że pierwszy błysk nie jest informacją o błędzie tylko o zasilaniu a następne to już kod błędu. Dlatego podchodziło mi to na 42 a pewnikiem jest to 32.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa