Większość parowników klimatyzacji,, naściennej'' ma kształt lambdy(ten kawałek od ściany) Czy za pomocą tego sprzętu można go doczyścić?.
Narzędzia do mycia skraplaczy w klimatyzatorach ściennych.
38 Odpowiedzi, 17617 Wyświetleń
mg napisał(a):Większość parowników klimatyzacji,, naściennej'' ma kształt lambdy(ten kawałek od ściany) Czy za pomocą tego sprzętu można go doczyścić?.Witam Dobre pytanie, jak odepniesz tace ociekowa to myślę że bez problemu. Gorzej jest z tymi w ktorych taca jest nie do ściągnięcia. Na to znalazlem sposób, pokaze w sobote jade do brudasa. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
W/g mnie jest to ryzykowne. Tylne tace są mało przepustowe...niedostępne i czasami bezpośrednio sąsiadują ze ścianą.
![]() mg napisał(a):W/g mnie jest to ryzykowne. Tylne tace są mało przepustowe...niedostępne i czasami bezpośrednio sąsiadują ze ścianą.Witam Mam taką lance do myjki która idealnie wyłapuje kąty lambdy ![]() https://youtu.be/0sYmcqNVT7M Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-27, 11:54:36 przez Stefanbud.)
A może coś takiego cena 130euro
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-24, 21:58:55 przez Bolas.)
![]() Bolas napisał(a):A może coś takiego cena 130euroWitam Powiem szczerze, do mycia i odkurzania modeli to moze... a czmu, ponieważ do umycia splita(scienniaka) potrzebne jest około 10l wody. Pozdrawiam
stefanbud napisał(a):mg napisał(a):W/g mnie jest to ryzykowne. Tylne tace są mało przepustowe...niedostępne i czasami bezpośrednio sąsiadują ze ścianą.Witam Znowu problem z linkiem, naprawiony.
Spokojnie są takie z końcówkami do zasysania wody/środków czyszczących.
A czy ktoś próbował czyścić parownicą? Bolas napisał(a):Spokojnie są takie z końcówkami do zasysania wody/środków czyszczących.Witam No kto jak nie ja ![]() Pozdrawiam
Jestem ciekaw jak to jest nim zrobię z siebie idiotę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-28, 12:54:14 przez Bolas.)
![]() Bolas napisał(a):Jestem ciekaw jak to jest nim zrobię z siebie idiotęWitam Mam go teraz w domu, czyscilem nim po remoncie i tak zostal do mycia okien i balkonu. Jeżeli chodzi o mycie wymiennika to w sumie przy myciu parownika jest oki ale skraplacz za dlugo, mam maty pojemnik wody, trzeba używać wody demineralizowanej. Domyslasz się ze wypasiony model Karchera, dysze turbo, para sucha, para mokra, szybkie grzanie, itp., Plusem może byc to ze parownik umyjesz mniejsza iloscia wody bez chemi ale turbina do wyjecia. Parownice maja mniejsze zdolnosci spukujace. Pozdrawiam
Witam
Znalazłem fajny zesraw, ale gdzie go kupic? https://youtu.be/YqyBBK_ESEU kurcze chinczycy maja większą świadomość o czystości klimatyzacji. Pozdrawiam
Może nie tak fajny, ale bardziej uniwersalny
Cleaning air conditioning cover of water A/C dust cover Waterproof air conditioning cover water jacket KF59 http://s.aliexpress.com/u2eyeqER |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości