Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 53 54 55 56 57 … 165 Dalej
  • alexa

poszukiwany fachman do uruchomienia klimatyzacji split

28 Odpowiedzi, 10614 Wyświetleń
Wątek zamknięty 
Wstecz 1 2

DBKlima

2016-06-27, 07:36:46
Top użytkownik
sundayman napisał(a):Zatem - chyba tutaj panom troszkę woda sodowa na tle tych "cudów" technologii uderzyła...
Nie tobie to oceniać .

sundayman napisał(a):Ja, kiedy zakładem swoją firmę produkcyjną, pierwsze urządzenia dostałem gratis od kolegi z konkurencji.
Dziś mógłbym nawet pracować dla jego klienta. A nadal jesteśmy kolegami. A kiedy pewien mój klient z dawnych czasów (prywatny) zadzwonił z prośbą, to jechałem do niego 30 km żeby mu pomóc. Gratis. Dołożyłem do tego paliwo. Stać mnie.

Zadzwoń do niego niech się zrewanżuje niech klimatyzację ci zamontuje.
Prowadzisz firmę ?
... jestem pewien że twoi pracownicy za miskę ryżu pracują, albo na fuchę, albo za darmo .
Części oraz urządzenia firmy Daikin

sundayman

2016-07-01, 00:33:50
Nowy użytkownik
Widać, że "byznesu" uczyłeś się na podwórku Big Grin
Mam chwilkę, więc dydaktycznie napiszę;

Robiłem swego czasu w pewnym szpitalu system integrujący cyfrową (światłowody) transmisję obrazu, danych, sterowania różnymi podsystemami jak. oświetlenie, kontrola dostępu, internet.
Do dyspozycji ordynatora oddano "studio", w którym z panela dotykowego może przesłać obraz i dane z urządzeń medycznych z sal operacyjnych na aule dydaktyczne - np. zrobić studentom zawody - która sala operuje szybciej Smile
Albo wrzucić transmisję z operacji do internetu, żeby kolega z Australii podpowiedział/

Dokumentacja tego systemu ma kilkaset stron. Schematy w formacie sporych płacht papieru.
Do zaprojektowania i oprogramowania wszelkich urządzeń potrzeba ludzi, którzy mają wiedzę i szkolenia z firm w rodzaju np. Crestrona.
Przy czym "oprogramowanie" to nie wciskanie guziczków "preset" Smile

Z kolei na działce produkcyjnej potrzebni są elektronicy-projektanci i programiści (sprawdź sobie zarobki pragramistów). Co gorsza - know-how zawarte w projektach często objęte jest NDA (wiesz co to jest ?) - bo warte jest kupę kasy. Przy czym kupa kasy to nie jest 100 tysi.

Naprawdę sądzisz, że takim ludziom można dać miskę ryżu ? Ciekawe też gdzie oni zrobią fuchę Smile
Widać widocznie sądzisz po własnym dziadowskim doświadczeniu.

BTW - drobiazg, o który prosiłem, zrobił pewien pan od przeglądów sporej firmy. Taką straszną fuchę odwalił, pewnie jego szef teraz rozpacza nad tą kasą którą stracił Smile

Smutne to jest, że tak właśnie jak na waszym forum w PL wygląda "byznes". Taki "byznes przaśny".

Fujitsu Szczecin

2016-07-01, 04:06:40
Top użytkownik
Proszę o zamkniecie tematu lub usuniecie go do kosza.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa